Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)

Γλυκές μπουκιές για τις ημέρες της νηστείας!

 


 

Νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας με Μακεδονικό χαλβά & φιστίκι Αιγίνης

  • Μερίδες: 20-25 τρουφάκια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 3 ώρες

Υλικά

Εκτέλεση

1) Βάζουμε την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ. Περνάμε το κακάο απο σίτα και το βάζουμε σε μπολ. Σε άλλο μπολ βάζουμε το κοπανισμένο φιστίκι Αιγίνης.

2) Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, προσέχοντας να μην καεί. Λίγο πριν βράσει, το αποσύρουμε απο τη φωτιά και το ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Περιμένουμε 20-30 δευτερόλεπτα να ζεσταθεί η σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, λείο σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

3) Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο-λίγο από το μείγμα και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τα μισά τα βουτάμε στο κακάο και τα άλλα μισά στο φυστίκι Αιγίνης, μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Τα τοποθετούμε σε πιάτο περασμένο με λαδόκολλα. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

#LoveOnly,
Madame Ginger

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/sokolata/nistisima-troufakia-sokolatas-chalba-fistiki-aiginis/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.