“Τα σοκολατένια τρουφάκια-τροφή για τις λειτουργίες του εγκεφάλου”, από την Ιωάννα Ζέρβα και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτό το υγιεινό κέρασμα συνδυάζει όλα τα καλά. Ποιος θα το περίμενε ότι ένα μόνο τρουφάκι μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη μας να φάμε κάτι γλυκό, να μας φτιάξει τη διάθεση, αλλά και να ενισχύσει την υγεία του εγκεφάλου και τις λειτουργίες του;

Το μυστικό του; Δεν είναι μόνο ένα. Αρχικά, περιέχει μαύρη σοκολάτα. Όσο πιο σκούρα τόσο το καλύτερο από άποψη υγείας. Γι’ αυτό άλλωστε τη λέμε και σοκολάτα υγείας. Όνομα και πράγμα! Υπάρχουν αρκετές επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας αυξάνει τα ποσοστά οξυγόνου στον πρόσθιους λωβούς του εγκεφάλου, οι οποίοι συνδέονται και τη μνήμη και τις γνωστικές δεξιότητες. Όμως, η σοκολάτα έχει κι ακόμη μία ιδιότητα, ακόμα πιο γνωστή. Μας φτιάχνει τη διάθεση.
Και η μαύρη σοκολάτα, τα πάει πολύ καλά και με άλλα θρεπτικά προϊόντα. Ταιριάζει θαυμάσια με τροφές που κάνουν καλό στις λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως ας πούμε, τα καρύδια.

Η συγκεκριμένη συνταγή λοιπόν μπορεί να μην περιέχει αυτόν τον ξηρό καρπό, αν και πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να τον προσθέσουμε σε αυτή, αλλά περιέχει έναν σωρό άλλες θρεπτικές τροφές.

Το βούτυρο από κάσιους, οι σπόροι τσία και οι αποφλοιωμένοι σπόροι κάνναβης είναι προϊόντα πλούσια σε καλά λιπαρά που ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και τη νευρογένεση ( τη διαδικασία παραγωγής και ανάπτυξης των εγκεφαλικών κυττάρων). Παράλληλα, η βρώμη είναι μια καλή πηγή ινών που κάνουν καλό στις λειτουργίες του γαστρεντερικού συστήματος, αλλά είναι γνωστές και για την ευεργετική τους δράση σχετικά με την υγεία του εγκεφάλου. Οι χουρμάδες θα δώσουν στα τρουφάκια την απαραίτητη γλυκά χωρίς να χρειαστεί να προσθέσουμε ζάχαρη.

Τρουφάκια-τροφή για τον εγκέφαλο

Συνταγή για 12 τεμάχια

Υλικά
1/2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
1/2 νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
2 κουτ. σούπας αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης*
2 κουτ. σούπας σπόρους τσία
1/8 κουτ. γλυκού ανθό αλατιού
20 χουρμάδες αποξηραμένους
3/4 φλιτζ. βούτυρο από κάσιους*
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζ σοκολάτα υγείας σε κομμάτια
1/2 φλιτζ. ακατέργαστα κομμάτια κακάο*

Εκτέλεση
Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων τη βρώμη, την καρύδα, τους σπόρους κάνναβης, τους σπόρους τσία και το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Προσθέτουμε τους χουρμάδες, το βούτυρο από κάσιους και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει εύπλαστο.

Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και το κακάο και χτυπάμε για άλλες 15-20 φορές μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και αυτά τα υλικά με το μείγμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πλάθουμε το μείγμα και δίνουμε σε κάθε τρούφα σφαιρικό σχήμα. Η ποσότητα για κάθε τρουφάκι αντιστοιχεί σε μια κουταλιά σούπας από το μείγμα.

Σε ένα ταψί απλώνουμε φύλλα λαδόκολλας. Τοποθετούμε πάνω τους τα τρουφάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Θα χρειαστούμε περίπου μία ώρα γι’ αυτό το βήμα.

Μεταφέρουμε τα τρουφάκια σε ένα μπολ και τα φυλάμε στο ψυγείο.

Για να τα καταναλώσουμε, τα αφήνουμε λίγα λεπτά εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

*Ακατέργαστα κομμάτια κακάο, βούτυρο από κάσιους, νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη και αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης, βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

 

 

https://tinyurl.com/2p8utsfs

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *