Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 10Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

1 ½ κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο

350 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης

50 γρ. άχνη ζάχαρη

 

Υλικά για το σερβίρισμα

Μπισκότο αμυγδάλου

Άχνη ζάχαρη

Φράουλες κομμένες

Φύλλα δυόσμου

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες20810%
ΒΑΖΑΛίπος10.8g15%
ΒΑΖΑKορεσμένα8.3g42%
ΒΑΖΑΠρωτείνες2g4%
ΒΑΖΑYδατάνθ.23.6g9%
ΒΑΖΑΣάκχαρα22.8g25%
ΒΑΖΑΑλάτι0g0.00%
ΒΑΖΑΙνες1g4%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Λιώνουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό σκεύος με τη μέθοδο μπεν μαρί. Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αδειάζουμε σε ένα μπολ.

2Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μαρμελάδα βύσσινο στο mutli και την πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα στο μπολ με τη σοκολάτα και ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

3Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τις χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.

4Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας-μαρμελάδας μέσα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία αφράτη μους.

5Μόλις είναι έτοιμη η μους, τη μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.

6. Σερβίρουμε με μπισκότο, κομμένες φράουλες, άχνη ζάχαρη και φύλλα δυόσμου.

#tsoulotip: Δε χτυπάμε πολύ ώρα την κρέμα με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για να μη κόψει.

 

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/mousse-sokolatas

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *