Χρόνος προετοιμασίας: 30 mins

 Θερμίδες260 kcal

Συστατικά

  • 3 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 σφηνάκι μαστίχα
  • 1 κούπα φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια

 

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά (κρόκοι και ασπράδια). Τοποθετούμε τα ασπράδια σε ένα μπωλ και αφού προσθέσουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει ελαφρώς μία βράση απομακρύνουμε από το μάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κουβερτούρα,αφού πρώτα κόψουμε σε μικρά κομμάτια.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας στην άκρη και αφού περάσουν 2-3 λεπτά προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το σφηνάκι μαστίχας. Βγάζουμε από το ψυγείο τη μαρέγκα και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας.

Απαλά με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Στο τέλος προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες (προαιρετικά). Αδειάζουμε σε μπωλ ή ποτηράκια και τοποθετούμε στο ψυγείο μας για τουλάχιστον 3-4 ώρες.

Καλή σας απόλαυση.

Πηγή :συνταγή για μους σοκολάτα Lauren Pascale, πειραγμένη από εμένα…

 

https://spoonlove.gr/mοusse-au-chocolat/?fb

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *