Τούρτα γενεθλίων IGLOO, από την απίθανη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

9 αυγά
360 γρ ζάχαρη
210 γρ αλεύρι
150 γρ κόρν φλάουερ
2 βανιλέτες
1 κουταλάκι ( γεμάτο) μπαίκιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Βάλτε σε ένα μπώλ το αλεύρι  και  το κόρν φλάουερ.
Προσθέστε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά και στο τέλος 
το μπαίκιν πάουντερ.
Βουτυρώστε και αλευρώστε καλά μια φόρμα (μισή μπάλα) διαμέτρου 23 εκ
και ύψους 9 εκ περίπου. 
Ρίξτε το μείγμα μέσα στην φόρμα .Μην την γεμίσετε μέχρι πάνω ..
Μπορεί να σας περισσέψει λίγο μείγμα..
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160-170C.
Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.
Το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Ισιώστε με ένα μαχαίρι τυχόν φούσκωμα στο κάτω μέρος της μπάλας και  κόψτε στα 3.
 
 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό 
1 βανίλια 
1 σφηνάκι κονιάκ
ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βράστε για 5-6 λεπτά όλα τα υλικά μαζί .
Αφήστε να κρυώσει καλά.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

1500 γρ κρέμα γάλακτος Arla 35% λιπαρά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και προσθέστε σταδιακά την άχνη ζάχαρη.
Ρίξτε μέσα σιγά σιγά και το κακάο.
Χτυπήστε μέχρι να έχετε μια σφικτή σαντιγί.
Βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα προτού την χρησιμοποιήσετε.
 
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Ποτίστε καλά με το σιρόπι το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε την κρέμα. 
Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με όλα τα παντεσπάνια.
Αλείψτε με μια σπάτουλα εξωτερικά την μπάλα σας με την υπόλοιπη κρέμα
και βάλτε την στο ψυγείο.
Ανοίξτε  την ζαχαρόπαστα σας με πλάστη σε πάγκο που έχετε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη.
Σκεπάστε την μπάλα σας προσεκτικά και πιέστε παντού να κολλήσει καλά 
η ζαχαρόπαστα για να μην έχετε <φουσκώματα>.
Φτιάξτε με ένα κομμάτι χοντρή ζαχαρόπαστα την πόρτα του Ιγκλού σας.
<Χαράξτε> με το ειδικό εργαλείο τους παγοκύβους πάνω στο Ιγκλού σας.
Φτιάξτε τα δενδράκια..Βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=lDvpQn3fUcg
Τους πιγκουίνους σας…Βίντεο εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=XvLK-3lQLBU
Eναν μικρό χιονάνθρωπο : https://www.youtube.com/watch?v=1CYVwEfIzbk
Μια φώκια : https://www.youtube.com/watch?v=q6z-QKMTjuo
Kαι ότι άλλο θέλετε να βάλετε σαν διακόσμηση στην τούρτα σας.
Enjoy!! Καλές γιορτές!!
 
 
 
 
 
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια /Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
https://koykoycook.gr/?p=25635
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *