Νηστίσιμα αμυγδαλωτά με μανταρίνι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Υλικά
- 500 γρ. φλούδες από μανταρίνι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 750 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- σουσάμι για την επιφάνεια
Βάρος: 1.850 γρ., Προετοιμασία-παρασκευή: 30΄
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τις φλούδες μανταρινιού για 10 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το πολτοποιούμε μαζί με τις φλούδες στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε το μείγμα με την αμυγδαλόσκονη ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα που να πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα καλύπτουμε με σουσάμι.
Tip
Εάν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φλούδες μανταρινιού με φλούδες πορτοκαλιού.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/xoris-laktozi/amygdalota-mantarini/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ μανταρινιού, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Φοντάν Μανταρίνι, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Κέικ Μανταρίνι, από το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν και το neanikon.gr!
Απίθανα αμυγδαλωτά λεμονιού, μόνο με 3 υλικά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Εύκολη Μαρμελάδα μανταρίνι, από το Gourmed.gr!
Αφήστε μια απάντηση