Νηστίσιμα αμυγδαλωτά με μανταρίνι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 500 γρ. φλούδες από μανταρίνι
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 750 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • σουσάμι για την επιφάνεια

Βάρος: 1.850 γρ., Προετοιμασία-παρασκευή: 30΄

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τις φλούδες μανταρινιού για 10 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το πολτοποιούμε μαζί με τις φλούδες στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε το μείγμα με την αμυγδαλόσκονη ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα που να πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα καλύπτουμε με σουσάμι.

Tip
Εάν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φλούδες μανταρινιού με φλούδες πορτοκαλιού.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/xoris-laktozi/amygdalota-mantarini/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *