Creta Carob
Συστατικά
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 200 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά)

 

Clock

40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες

Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια, μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 4 – 5 λεπτά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και η καρύδα να βγάλει αρώματα της και να μοιάζει το μείγμα σαν πάστα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει ρίχνοντάς το σε ένα μπολ και το βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα.
  • Οταν είναι έτοιμο φοράμε γάντια και πλάθουμε μικρά ορθογώνια κομμάτια των 20 γρ. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε εκεί τις καρύδες μας.
  •  Τέλος ψήνουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, απλά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά ή τα βάζουμε στο ψυγείο.
  • Έπειτα ψιλοκόβουμε την κουβερτόυρα και τη λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί. Βγάζουμε τις καρύδες από το ψυγείο και τις βουτάμε μέσα στη σοκολάτα.
  • Τοποθετούμε την καρύδα που έχουμε ετοιμάσει σε μια σχάρα που έχουμε βάλει από κάτω της ένα ταψάκι.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες καρύδες μας. Σερβίρουμε είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε τις βάζουμε στο ψυγείο και τις σερβίρουμε παγωμένες.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/mpiskota-karydas

 

Ingredients
  • 4 egg whites
  • 200 g walnuts, grated
  • 250 g granulated sugar
  • 50 g flour
  • pinch of salt
  • 1 teaspoon vanilla extract (or 2 packets vanilla powder)
  • 1 tablespoon honey
  • 200 g dark chocolate couverture (optional)

 

Clock

40 minutes
Preparation Time

Shares

Family
Portion(s)

Difficulty

1
Difficulty
Method
  • Preheat oven to 170* C (330* F) Fan.
  • Combine all of the ingredients, apart from the vanilla, into a pan. Simmer for 4-5 minutes, over low heat. Stir with a spoon until all of the ingredients are completely combined, the coconut releases its aroma and the mixture becomes like a paste.
  • Remove from heat. Add the vanilla. Transfer to a bowl so it can cool and refrigerate for 1 hour.
  • When chilled, mold into 20 g rectangular pieces (where disposable food prep gloves). Transfer to a large baking pan lined with parchment paper.
  • Bake for 20-25 minutes, until just golden. Remove from oven and set aside to cool for 20 minutes or refrigerate.
  • If you want to coat them in chocolate, finely chop the chocolate and melt in a bain marie. Remove truffles from refrigerator and dip them in the melted chocolate.
  • Place a wire rack in a baking pan. Transfer truffles on to rack.
  • Serve either at room temperature or refrigerate and serve chilled.

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/mpiskota-karydas

 

Recipe main akis petretzikis troufakia karydas

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *