Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Η μυρωδιά του μήλου και της κανέλας είναι συνώνυμο της ζεστασιάς. Φτιάχνουμε κέικ μήλου για το πρωινό ή το σνακ των παιδιών ή τον απογευματινό καφέ.

Τα υλικά μας

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη καστανή
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1κ.γλ.baiking powder
  • 1κ.γλυκού γεμάτο κανέλα
  • 2 μήλα περασμένα από τον τρίφτη
  • 1κ.σ.καρύδι ψιλοκομμένο και 1κ.σ.σταφίδα ή άλλο αποξηραμένο φρούτο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το λάδι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το πορτοκάλι, το κονιάκ, την καννέλα και το τριμμένο μήλο.
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το baiking powder.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα.
  5. Βάζουμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί (καλύτερα με αποσπώμενη βάση) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω για 1 ώρα.
  6. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
1. Ποτήρι νερού είναι το κλασσικό ποτήρι χωρητικότητας 240ml. Στα σύγχρονα σπίτια είναι είδος υπό εξαφάνιση, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια μεζούρα για να βάλετε την αντίστοιχη ποσότητα.
2. Το κονιάκ και οποιοδήποτε αλκοολούχο, μην το φοβάστε για τα παιδιά, γιατί έτσι και αλλιώς το αλκοόλ εξατμίζεται κατά το ψήσιμο.
3. Το αλεύρι μπορεί να είναι αλεύρι ολικής άλεσης. Επίσης το μήλο είναι τριμμένο και δεν φαίνεται. Ακόμα και τα πιο “περίεργα” παιδιά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
4. Το συγκεκριμένο κέικ τρώγεται με πιρούνι.
5. Συνοδεύει το πρωινό γάλα των παιδιών ή τον καφέ των γονιών.

 

http://www.nutrischool.gr/recipes/sweet-recipes/%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BA-%CE%BC%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF/#.W7CyIWRipF0.facebook

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *