Οδηγίες
- Δουλεύουμε την ζάχαρη με το λάδι και τα αυγά.
- Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες και λίγο αλάτι.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια.
- Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
- Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 cm του κέικ.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
- Το κέικ μας πρέπει είναι λίγο υγρό.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το γάλα.
- Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν καραμέλα.
- Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.
- Περιχύνουμε την χλιαρή καραμέλα πάνω από το κρύο κέικ.
Αφήστε μια απάντηση