Τάρτα μήλου, από τον Chef Δημήτρη Πολίτη και το dimitrispolitis.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 10 μεριδες

Για τη βάση

Αλεύρι 200γρ.

Βούτυρο 100γρ.

Ζάχαρη 120γρ.

Αυγα 1 μεγάλο

Μπέικιν πάουντερ 1κ.γ

Ξύσμα πορτοκάλιού Από 1

Ξύσμα λεμονιού Από 1

 

Για τη γέμιση

Μήλο καρέ 1200γρ.

Ζάχαρη 170γρ.

Κανέλα σκόνη 1κ.γ

Τζίντζερ σκόνη 1/2 κ.γ

Βούτυρο 60γρ.

Κονιάκ 100γρ.

Χυμό πορτοκάλι 200γρ.

Νερό 250γρ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κορν φλάουρ Λίγο

 

Εκτέλεση

• Βάζουμε όλα τα υλικά της βασης μαζί και πλάθουμε ετσι ώστε να σχηματιστεί μια ζύμη.

• Την ανοίγουμε σε στρώση πάχους 1/2 εκατοστού και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

• Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά  και σπάμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.

• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο μαζί με το μήλο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

• Ρίχνουμε τη ζάχαρη, κανέλα και τζίντζερ.

• Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το χυμό και το νερό.

• Βράζουμε για 2-3 λεπτά και δένουμε με το κορν φλάουρ.

• Όταν το μήλο έρθει σε θερμοκρασία δωματίου συνθέτουμε το γλυκό.

• Τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης σε μικρά στρογγυλά τσέρκια ή σε φόρμα του κέικ. Ξεκινάμε με τα πιο χοντρά και απο πάνω βάζουμε τα πιο μικρά ή τριμμένα.

• Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κομμάτια του μήλο όσο γίνεται πιο στεγνά και τα πιέζουμε λίγο απο πάνω για να φορμαριστεί το γλυκό.Μοιράζουμε στο τέλος και το ζουμί απο τα μήλα ετσι ώστε να έχουν μια όμορφη γυαλιστερή όψη.

• Σερβίρουμε με σάλτσα ή σιρόπι της αρεσκείας μας.

 

http://www.dimitrispolitis.gr/syntages/glyka/item/439-tarta-milou

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *