Ανάποδη μηλόπιτα (τάρτα Τατέν), από το icookgreek.com!

Υλικά συνταγής

  • σφολιάτα βουτύρου: 2 φύλλα (1 συσκευασία 800 γρ.)
  • μήλα: 8-10
  • ζάχαρη: 100 γρ.
  • φρέσκο βούτυρο: 150 γρ.
  • κανέλα σε σκόνη: όση θέλετε

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε από κάθε φύλλο σφολιάτας ένα δίσκο διαμέτρου 30 εκ. Αφήνετε το βούτυρο να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για να μαλακώσει. Ξεφλουδίζετε τα μήλα, τα κόβετε στη μέση ή σε χοντρές φέτες (ανάλογα το μέγεθος) και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Μοιράζετε το βούτυρο σε δυο στρογγυλές φόρμες, απλώνοντάς το καλά, και πασπαλίζετε τον πάτο τους με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Τοποθετείτε σε κάθε φόρμα μήλα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, κυκλικά (ή πλαγιαστά, αν τα κόψετε φέτες) μέσα στο μείγμα βουτύρου – ζάχαρης, προσπαθώντας να μην αφήνετε κενά ανάμεσά τους.
  3. Απλώνετε πάνω σε κάθε φόρμα ένα στρογγυλό φύλλο σφολιάτας, καλύπτετε με αυτό τα μήλα και πιέζετε τη ζύμη προς τα πλαϊνά της φόρμας, ώστε να αγκαλιάσει ελαφρά τα μήλα. Ψήνετε τις μηλόπιτες για 50’-55’ μέχρι να ροδίσουν, τις αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε σκέτες, με σαντιγί ή με ξινούτσικη κρέμα.

 

https://tinyurl.com/yczn2wqg



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *