Bolero-Biodiet

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα,  χωρίς mixer και  με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι  απίθανα, ζουμερά  σουφλεδάκια που ξεχειλίζουν σοκολατένια λάβα! Το μόνο που χρειάζεστε επιπλέον είναι  μια ζυγαριά κουζίνας και 10 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια.

Υλικά  για 10 φορμάκια 

250 gr. φυτικό βούτυρο

250 gr. σοκολάτα

200 gr. ζάχαρη

200 gr.  αλεύρι

50 gr.  κακάο άγλυκο

1 κουτ.γλυκού baking powder

4 κάψουλες  βανίλια

4 αυγά

1 πρέζα αλάτι

300 ml γάλα φρέσκο

ελάχιστο βούτυρο και λίγο κακάο για τα φορμάκια

Εκτέλεση

1. Ζυγίζουμε και  συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.

2. Αλείφουμε τα φορμάκια μας με ελάχιστο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο κακάο.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στον αέρα στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε την σχάρα στη μεσαία θέση.

4. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο  μαζί με την κουβερτούρα .

5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα.

6. Προσθέτουμε την ζάχαρη , την βανίλια, το αλάτι ανακατεύοντας με ένα σύρμα.

7. Ρίχνουμε και το γάλα στο μίγμα μας.

8. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder.

9. Ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

10. Αδειάζουμε στα 10 φορμάκια.

11. Ψήνουμε ανάλογα με τον φούρνο μας και το υλικό που έχον τα φορμάκια μας  γύρω στα 10 με 14 λεπτά.Τα πήλινα η πορσελάνινα χρειάζονται περισσότερο χρόνο, τα  αλουμινίου- μιας χρήσεως,  λιγότερο. Μην φοβηθείτε να ανοίξετε στιγμιαία τον φούρνο και να ελένξετε την πορεία του ψησίματος. Πρέπει βάζοντας  το μαχαίρι  μέσα στα σουφλεδάκια μας να είναι πολύ υγρό στο κέντρο και ελαφρά ζουμερό στα πλάγια. Σερβίρουμε ζεστά, σχεδόν αμέσως.  Όταν κρυώσουν θα πήξουν αλλά θα παραμείνουν ρευστά στο κέντρο.

12. Σερβίρουμε σκέτα, με παγωτό, με κρέμα γάλακτος, η ακόμη και με λίγο εβαπορέ light!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! <3

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *