Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει.
Βάζουμε σε άλλο σκεύος το flora και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα με το flora από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και τα 60 γραμ. από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αλοιφή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε δυνατά.
Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη ζύμη, που θα ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Στο μεταξύ, ρίχνουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα, με την υπόλοιπη ζάχαρη (40γρ.).
Κατόπιν, ρίχνουμε στο μίγμα της κατσαρόλας, πρώτα τους κρόκους, μετά το χυμό και το ξύσμα 4 λεμονιών και στο τέλος τη μαρέγκα, ανακατεύοντας πάντα καλά αλλά με απαλές κινήσεις.
Αλείφουμε 8 ατομικά φορμάκια για σουφλέ με λίγο Flora και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια, φροντίζοντας να φτάσει στα 2/3 περίπου γιατί θα φουσκώσει.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Τα σερβίρουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και ξύσμα από 1 λεμόνι.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/soufle-lemoniou
Αφήστε μια απάντηση