Απίθανο Paleo τιραμισού, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από το dairy-free!
Τιραμισού χωρίς γλουτένη με αλεύρι καρύδας, κρέμα καρύδας, λάδι καρύδας και καφέ.
Original συνταγή από: Sharon
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά
Βάση
- 6 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας
- 3 κουτ. σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
Γέμιση
- 2 3/4 κούπες ωμά κάσιους
- 1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου
- 400 ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)
- 1/4 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/3 κούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
Σιρόπι καφέ
- 1/2 κούπα δυνατό καφέ ή espresso
- 2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
- 1 κουτ. σούπας ποτό 40 βαθμών (γκράπα, ρακή)
Επικάλυψη
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη εσπρέσο
Οδηγίες παρασκευής
- Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα κορνέ και κάνουμε λωρίδες ζύμης μήκους 7,5 cm, πάχους 2,5 cm.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
- Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει εντελώς, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Γέμιση
- Μουλιάζουμε τα κάσιους για 4-6 ώρες στο νερό, τα σουρώνουμε και στεγνώνουμε με μια χαρτοπετσέτα.
- Ανακατεύουμε τα κάσιους στο multi για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
- Ξεχωρίζουμε 1/2 κούπα από το στέρεο μέρος του γάλακτος καρύδας.
- Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τον χυμό λεμονιού στο μίγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε.
Σιρόπι
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι καφέ.
- Παίρνουμε ένα μπισκότο ζύμης και το μουλιάζουμε μέσα στο σιρόπι για περίπου 5 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να μαλακώσει κατά 50%.
- Βάζουμε μια σειρά από μουλιασμένα μπισκότα ζύμης στο κάτω μέρος μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 15 cm.
- Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης πάνω από τα μπισκότα ζύμης.
- Επαναλάμβάνουμε τα προηγούμενα δύο βήματα για να ολοκληρώσουμε το τιραμισού.
- Βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
- Ανακατεύουμε το κακάο με τον καφέ και πασπαλίζουμε το γλυκό.
- Διατηρείται στο ψυγείο και μπορεί να μείνει 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.
http://www.dairy-free.eu/paleo-tiramisu/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τρουφάκια τιραμισού, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
Τιραμισού με γιαούρτι και ταχίνι(VIDEO), από τον Γιώργο Τσούλη!
Σπιτικό κέικ πορτοκάλι ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από το neadiatrofis.gr!
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ: Crepes, pancakes και φυσικά waffles..με φυτική πραλίνα SISINNI για κάθε ώρα και στιγ...
Μπόμπα με σεμιφρέντο τιραμισού, από τη Ιωάννα Σταμούλου και το OliveMagazine.gr!
Τούρτα Τιραμισού-Σοκολάτα,Κλόουν από την Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Αφήστε μια απάντηση