Χριστουγεννιάτικο καράβι – Gingerbread Christmas Boat, by Akis and Akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χριστουγεννιάτικο καράβι

Συστατικά
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 112 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. μέλι
  • διάφορα ζαχαρωτά για διακόσμηση

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

3 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για να κρατάμε και τις Ελληνικές παραδόσεις μας, είπα να προσπαθήσω να φτιάξω εκτός από σπιτάκι και ένα καραβάκι! Διακοσμήστε το όπως εσείς επιθυμείτε!

Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή εκτυπώστε το πατρόν που θα βρεί τε εδώ.

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά καλά!…
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
  • Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του καραβιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Με τη βοήθεια Royal icing κολλάμε τα κομμάτια του καραβιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιούμε αρκετά μεγάλη ποσότητα της “κόλλας” μας και αφήνουμε να στεγνώσει λίγο για να συνεχίσουμε με τη διακόσμηση.
  • Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το καραβάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/christoygenniatiko-karavi

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Gingerbread Christmas Boat

Ingredients
  • 450 g flour
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 1/4 teaspoon baking powder
  • 2 teaspoons ginger powder
  • 2 teaspoons ground cinnamon
  • 1/2 teaspoon ground cloves
  • 1/2 teaspoon ground pepper
  • 1/2 teaspoon salt
  • 112 g butter
  • 100 g brown sugar
  • 1 egg
  • 150 g honey
  • various candy for embellishment

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

3 hours
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Difficulty
Method

Before you begin, print out the pattern for the boat.

  • Preheat the oven to 180* C (350*F) Fan.
  • Cream the butter and sugar, in a mixer, until light and fluffy!
  • Combine the flour with the remaining dry ingredients in a bowl. Set aside.
  •  In the meantime, add the eggs, one at a time, to the mixer. When completely combined, add the honey.
  • Now add the flour mixture to the mixer. Mix just until everything is combined, not for too long. Divide into 4 parts and wrap in plastic wrap. Refrigerate for at least one hour or mixture becomes firm.
  • Roll out the dough using more flour, in between two sheets of parchment paper. Make a sheet of dough about 3-4 cm thick. Cut out the shapes by using the pattern for the boat. Transfer the pieces to baking sheets lined with parchment paper.
  • Bake for 12-14 minutes. Allow to cool on a wire rack.
  • Stick the pieces together with Royal Icing, and use a cutting board or wooden base to help you. Quite a generous amount of icing will be needed for the pieces to stick together properly. Allow to dry before decorating.
  • Put some royal icing in a piping bag to decorate the little boat. You can embellish it further by using colored candy, jelly beans, marshmallows and pieces of dark and light chocolate, etc.

 

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/keik-mpiskota/christoygenniatiko-karavi

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *