- 900 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 225 γρ.βούτυρο γάλακτος
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αυγά
- 300 γρ. μέλι
- Διάφορες καραμέλες για διακόσμηση
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή εκτυπώστε το πατρόν που θα βρείτε εδώ:
http://akispetretzikis.com/system/uploads/ckeditor/attachments/29/spitaki.pdf
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει
- καλά καλά!…
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
- Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.
- Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
- Με τη βοήθεια Royal icing (Η συνταγή στο τέλος) κολλάμε τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιούμε αρκετά μεγάλη ποσότητα της “κόλλας” μας και αφήνουμε να στεγνώσει λίγο για να συνεχίσουμε με τη διακόσμηση.
- Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το σπιτάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.
Royal icing
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Συστατικά
- 2 ασπράδια αυγών
- 480 γρ. ζάχαρη άχνη περασμένη από σίτα
- χυμός από 1 λεμόνι
5 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
- Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα αλλά πριν σφίξει καλά ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα.
- Μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 3 μέρες σε αεροστεγή συσκευασία.
- Τοποθετούμε σε κορνέ και διακοσμούμε μπισκότα ή κέικ.
- Αν φοβόμαστε για τα αυγά μπορούμε να τα παστεριώσουμε βάζοντας τα σε νερό με θερμοκρασία 60 βαθμών για 3 λεπτά. Κρυώνουμε αμέσως και τα χρησιμοποιούμε όπως τα απλά αυγά.
http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/royal-icing-01ff3214-3f13-457b-b49a-facd39bd251a
http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/christoygenniatika-spitakia
Αφήστε μια απάντηση