Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια, από τον ‘Ακη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Clock

3 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares

8-10
Μερίδα/ες

Difficulty

2
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 900 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ.βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. μέλι
  • Διάφορες καραμέλες για διακόσμηση

 

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή εκτυπώστε το πατρόν που θα βρείτε εδώ:

http://akispetretzikis.com/system/uploads/ckeditor/attachments/29/spitaki.pdf

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει
  • καλά καλά!…
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
  • Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Με τη βοήθεια Royal icing  (Η συνταγή στο τέλος) κολλάμε τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιούμε αρκετά μεγάλη ποσότητα της “κόλλας” μας και αφήνουμε να στεγνώσει λίγο για να συνεχίσουμε με τη διακόσμηση.
  • Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το σπιτάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.

 

Royal icing

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συστατικά
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 480 γρ. ζάχαρη άχνη περασμένη από σίτα
  • χυμός από 1 λεμόνι

Clock

5 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες

Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
  • Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα αλλά πριν σφίξει καλά ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα.
  • Μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 3 μέρες σε αεροστεγή συσκευασία.
  • Τοποθετούμε σε κορνέ και διακοσμούμε μπισκότα ή κέικ.
  • Αν φοβόμαστε για τα αυγά μπορούμε να τα παστεριώσουμε βάζοντας τα σε νερό με θερμοκρασία 60 βαθμών για 3 λεπτά. Κρυώνουμε αμέσως και τα χρησιμοποιούμε όπως τα απλά αυγά.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/royal-icing-01ff3214-3f13-457b-b49a-facd39bd251a

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/christoygenniatika-spitakia

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *