Γλυκό Ψωμί με σταφίδες και καρύδια από το sokolatomania.gr!
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
500 ML ΜΠΥΡΑ
50 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ
120 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΕΣ
100 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ σπασμένα σε μικρά κομμάτια
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ , αν δεν έχετε χρησιμοποιείστε άσπρη
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
2 ΦΑΚ. BAKING POWDER
ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΛΑ
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
EKTEΛΕΣΗ
Σ ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε σταδιακά την μπύρα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
Αφαιρούμε το σύρμα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, το αλάτι και τέλος την κανέλλα και το baking powder .
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μεγάλο κουτάλι.
Αδειάζουμε σε μια μεγάλη στενόμακρη φόρμα (η σε 2 μικρές) την οποία έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά , μέχρι να ροδίσει και να είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!!
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Βούτυρο με μέλι και κακάο στο ψωμί, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Μαμαδίστικο σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Monkey bread (Το ψωμί της μαϊμούς), από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Μερεντόψωμο αστέρι από τις Μαγειρικές Διαδρομές!
Υγιεινό ψωμί μπανάνας , από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Γεμιστά ψωμάκια με χυμό μανταρίνι και πραλίνα(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics...
Αφήστε μια απάντηση