Μερεντόψωμο αστέρι από τις Μαγειρικές Διαδρομές!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πολύ αγαπημένο και εμφανίσιμο ψωμάκι μπριος με γέμιση μερέντα σε σχήμα αστεριού!

Συστατικά
Φτιάχνει
1 ψωμί
  • 500 γρ. αλευρι ή 2,5 κούπες
  • 2 αυγα
  • 60 γρ ζαχαρη ή 1/3 κούπας
  • 180 ml γαλα χλιαρο ή ¾ κούπας
  • 80 γρ. βουτυρο λιωμενο
  • 1 φακελακι μαγια ξηρη ή 7 γρ.
  • 1,5 κ.γλ. αλατι
  • 1 κουτι μερεντα
Οδηγίες
  1. Βαζουμε τη μαγια , ζαχαρη και αλευρι ολα μαζι στο μπωλ τα ανακατευουμε.
  2. Ζεσταινω ελαφρα το γαλα με το βουτυρο να λιωσει.
  3. Χτυπαω τα αυγά, τα ριχνω μεσα στην λακουβα απο το αλευρι, την μαγια και την ζαχαρη , ανακατευω και ριχνω και το γαλα με το βουτηρο, το αλατι και αρχιζω σιγα σιγα να το ζυμωνω μεχρι να γινει μια ζυμη.
  4. Αφηνω να φουσκωσει για 1 με 1,5 ωρα και χωριζω τη ζυμη σε τεσσερα ζυμαρακια.
  5. Ανοιγω 4 φυλλα, βαζω το ενα για βάση, αλειφω μερεντα, το αλλο απο πανω ξανα την ιδια διαδικασια .
  6. Αλειφω με κροκο το τελευταιο πανω φύλλο, κοβω οπως στις φωτο και στριβω την καθε λωριδα 2 φορες αντιθετα απο την άλλη.
  7. Το αφηνουμε παλι λιγο να φουσκωσει και ψηνω 30 λεπτα στους 180 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

 Μπορείτε να δείτε και το video της Βαλεντίνας.

https://www.youtube.com/watch?v=5SDB31QjrRw

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/merentopsomo-asteri.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *