Το ψωμί της μαϊμους ειναι ενα σύχρονο ψωμί-τσουρέκι-ντόνατ το οποίο μπορεί να συνοδέψει τον πρωϊνό ή απογευματινό σας καφέ. Γλυκιά ζύμη σε μπαλίτσες με κανέλα και ζάχαρη!
Monkey bread (Το ψωμί της μαϊμούς), από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
- Χρόνος Προετοιμασίας
- Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος
- Λεπτά
- Επίπεδο Δυσκολίας
Συστατικά
- Υλικά για τη ζύμη:
- 250γρ γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 85γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 60γρ βούτυρο
- 1 βανίλια σκόνη
- 1 αυγό
- 1κ.τ.γ κανέλα
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για το ‘πανάρισμα’ :
- 100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 50γρ ζάχαρη μαύρη
- 60γρ λιωμένο βούτυρο
- 1κ.τ.γ κανέλα
- Για τη ganache:
- 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 150γρ κρέμα γάλακτος(35% λιπαρά)
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Οδηγίες
- Σε ενα μπόλ ανακατεύετε τη μαγιά με το γάλα και το αφήνετε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το βούτυρο,το αυγό και τη βανίλια με το σύρμα για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα με το γάλα και τη μαγιά. Στη συνέχεια βάλτε τον γάντζο και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά (αν κολλάει προσθέστε 2κ.τ.σ αλεύρι).
- Λαδώστε ενα μπόλ και βάλτε στην άκρη τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα για μια ώρα. Όσο περιμένετε τη ζύμη σε ενα μπόλ ανακατέψτε τα υλικά για το πανάρισμα εκτός απο το βούτυρο. Λιώστε το βούτυρο στο μικροκυμάτων.
- Όταν περάσει 1 ώρα κόψτε σε μικρές μπαλίτσες τη ζύμη και περάστε τις διαδοχικά απο το βούτυρο και απο το μείγμα της ζάχαρης. Γεμίστε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα κέικ με τα μπαλάκια βάζοντας το ενα δίπλα στο άλλο.
- Αφήστε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά για 40 λεπτά περίπου. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά και ξεφορμάρετε.
- Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα και με το που πάρει βράση αποσύρετε απ΄τη φωτιά και ανακατέψτε να λιώσει.
- Κόψτε με τα χέρια κομμάτι και βουτήξτε στη ganache σοκολάτας!
- Μερίδες : 10
- Έτοιμε σε : 120 Λεπτά
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκό ψωμί σοκολάτας με φουντούκια, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από την Αργυρώ μας και το argiro.g...
Καλαμποκόψωμο! Γλυκό ψωμί που θα λατρέψετε, από τον Γιώργο Τσούλη!
Ζουμερό τσουρέκι φόρμας (monkey bread), από την Luise και το Radicio.com!
Σταφιδόψωμο με άρωμα πορτοκαλιού, από το icookgreek.com!
Ψωμί με σοκολάτα και καρύδια, από την Ηλιάννα και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Σοκολατένιο γλυκό με ψωμί, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση