Creta Carob

Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι της Αλεξίας

Για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, αντικαταστήστε τη φρυγανιά ή το σιμιγδάλι με άλλες 10 κουταλιές καρυδόψιχα τριμμένη.

20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας 30΄
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Βαθμός δυσκολίας +++

10 αυγά
10 κουταλιές ζάχαρη
10 κουταλιές καρύδια τριμμένα σε σκόνη
10 κουταλιές ακόμα καρύδια τριμμένα σε σκόνη (ή 10 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη ή σιμιγδάλι ψιλό αν δεν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη)
2-3 βανίλιες
1/4 κούπας κονιάκ
1 κουταλιά σόδα διαλυμένη στο κονιάκ
2 κουταλιές μπέκιν πάουντερ

για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλιές γλυκόζη
1 ξύλο κανέλλας

1. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
2. Προσθέστε εναλλάξ κουταλιές από τα υπόλοιπα υλικά, χτυπώντας στο μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατέψτε τα απαλά με το προηγούμενο μείγμα.
3. Αδειάστε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί 20 x 30 εκ. και ψήστε το στους 175 ° , 1 ώρα. Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι, 5΄. Αφαιρέστε το ξύλο κανέλλας και περιχύστε την καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ KAI TO REALFOOD.

 

 

 

 

https://www.facebook.com/realfoodalexia/photos/a.383437135040544.108958.228411203876472/830412383676348/?type=1&theater

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *