Καρυδάτο με σαντιγί ΙΟΝ Patisserie λευκής κουβερτούρας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συστατικά

  • 80 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ ασπράδια αυγών
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 10 γρ γλυκόζη
  • 5 γρ μέλι
  • 10 γρ χυμό λεμονιού
  • 160 γρ καρύδι τριμμένο (λεπτοσπασμένο)
  • 100 γρ κέικ τριμμένο προηγούμενης ημέρας (με κακάο ή άσπρο)

 

  • Για την κρέμα της γέμισης
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
  • 70 γρ ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον : Κάδος του μίξερ, σύρμα του μίξερ, σύρμα, μαρίζ, κατσαρόλα, σήτα, σακούλα ζαχ/κης, στρογγυλό κορνέ, μεμβράνη, λαμαρίνα ή ταψάκι φούρνου, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Οδηγίες

  • 1.Τοποθετούμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη, τα ασπράδια αυγών, την γλυκόζη, το μέλι και τη βανιλλίνη, μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • 2.Μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε το λεπτοσπασμένο καρύδι και το τριμμένο κέικ (της προηγούμενης ημέρας) και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά μεταξύ τους.
  • 3.Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά το πρώτο μίγμα μέσα στην κατσαρόλα (χωρίς να βράσει), προσθέτουμε μέσα τα υλικά της λεκάνης, συνεχίζοντας ταυτόχρονα το ανακάτεμα με το σύρμα.
  • 4.Άμεσα γεμίζουμε μια σακούλα ζαχ/κης με στρογγυλό κορνέ και κόβουμε στρογγυλά σχήματα σε πάχος 2 cm περίπου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 – 30 λεπτά περίπου.
  • 6.Με την έξοδο από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα ξεκολλάμε από το αντικολλητικό χαρτί.
  • 7.Τοποθετούμε για 24 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη.
  • 8.Για την κρέμα γέμισης: Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ την ζωική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και την χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να προκύψει μια σαντιγί που να στέκεται (δηλαδή αρκετά σφιχτή. Στην συνέχεια λιώνουμε σε μπαιν-μαρί την λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ και ανακατεύουμε με το σύρμα, ένα μέρος από την σαντιγί. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 9.Γεμίζουμε την σακούλα ζαχ/κης με στρογγυλό κορνέ με την κρέμα και γαρνίρουμε πάνω από το κάθε καρυδάτο σε μορφή κώνου. Εναλλακτικά αφού γαρνίρουμε την κρέμα στο κάτω μέρος καλύπτουμε με ένα άλλο καρυδάτο σαν καπάκι. Για ντεκόρ προαιρετικά τραβάμε γραμμές λευκής σοκολάτας κουβερτούρας στην επιφάνεια.
  • 10.Σερβίρουμε σε πιάτο ή πιατέλα της αρεσκείας μας.

Σχετικά με το Σεφ

Μιχάλης Σαράβας

Μιχάλης Σαράβας

Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery …

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Περισσότερα για τον σεφ…

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *