Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα, από τον Πέτρο Συρίγο!







Γλυκιά απόλαυση σε μια μόνο μπουκιά!
Προετοιμασία: 30 min
Μερίδες 30
Συστατικά
- 300 γρ. λευκή σοκολάτα
- 300 γρ. μασκαρπόνε
- 70 γρ. φιστίκι τριμμένο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά το μασκαρπόνε με ένα σύρμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεστή σοκολάτα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο φιστίκι.
- Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα δίσκο.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ποσότητα απ’ το μπολ και την τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.
- Βάζουμε τον δίσκο στο ψυγείο να παγώσουν λίγο τα τρουφάκια και έπειτα τα πλάθουμε στρογγυλά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βουτάμε τα τρουφάκια μέσα να καλυφθούν με τη σοκολάτα.
- Απ’ έξω τα γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι, αμύγδαλο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό επιθυμούμε.
https://petros-syrigos.com/troufakia-me-lefki-sokolata/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τρουφάκια τιραμισού, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
Τρουφάκια με ινδοκάρυδο και νουτέλα με 4 υλικά, από το sintayes.gr!
"Ξανθά" με λευκή σοκολάτα και κάσιους (blondies), από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"...
Τρουφάκια με 2 σοκολάτες σε κρούστα ξηρών καρπών & κακάο, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και τ...
Τρουφάκια σοκολάτα-πορτοκάλι, από την Λένια και τις Veggie Sisters!
Τούρτα Espresso, λευκής σοκολάτας και κρέμα κάστανου, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Αφήστε μια απάντηση