Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Συστατικά

  • 6 φλούδες από μέτριου μεγέθους μανταρίνια

  • 4 φλούδες από μέτριου μεγέθους πορτοκάλια

  • 70 γρ άσπρο αμύγδαλο πούδρα

  • 70 γρ ινδική καρύδα τριμμένη

  • 200 γρ ζάχαρη άχνη

  • 150 γρ λευκή κουβερτούρα λιωμένη ζεστή

  • Για το ντεκόρ

  • 300 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη

  • 200 γρ ινδική καρύδα τριμμένη

  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, κατσαρόλα, πολυκόφτης.

  • 1.Αφαιρούμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια και τις βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό για 20 λεπτά περίπου (Μετράμε τον χρόνο αφού ξεκινήσει να βράζει το νερό).

  • 2.Στην συνέχεια αφαιρούμε τις φλούδες από το νερό και τις στραγγίζουμε.

  • 3.Τοποθετούμε τις φλούδες μέσα σε ένα πολυκόφτη και τις πολτοποιούμε.

  • 4.Προσθέτουμε με την σειρά που αναφέρονται το άσπρο αμύγδαλο πούδρα, την τριμμένη ινδική καρύδα, την ζάχαρη άχνη και την λευκή λιωμένη κουβερτούρα(ζεστή) ΙΟΝ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μια ομοιογενείς μάζα.

  • 5.Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί επίπεδα σε πάχος 2 cm περίπου και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.

  • 6.Στην συνέχεια πλάθουμε σε μπαλάκια όλο το μίγμα και επανατοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.

  • 7.Για το ντεκόρ λιώνουμε λευκή σοκολάτα ΙΟΝ και καλύπτουμε το κάθε μπαλάκι με την λευκή λιωμένη σοκολάτα.

  • 8.Τυλίγουμε άμεσα τα μπαλάκια σε ινδική τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.

  • 9.Προαιρετικά αν θέλουμε για το ντεκόρ καβουρδίζουμε ινδική καρύδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά περίπου.

Σχετικά με το Σεφ

Μιχάλης Σαράβας

Μιχάλης Σαράβας

Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery …

Περισσότερα για τον σεφ…

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *