Σοκολατάκια με μανταρίνι, πορτοκάλι και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Ποσότητα
20 μερίδες
Επίπεδο
Easy
Συστατικά
6 φλούδες από μέτριου μεγέθους μανταρίνια
4 φλούδες από μέτριου μεγέθους πορτοκάλια
70 γρ άσπρο αμύγδαλο πούδρα
70 γρ ινδική καρύδα τριμμένη
200 γρ ζάχαρη άχνη
150 γρ λευκή κουβερτούρα λιωμένη ζεστή
Για το ντεκόρ
300 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
200 γρ ινδική καρύδα τριμμένη
Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, κατσαρόλα, πολυκόφτης.
Nutrition Info
- 223 Θερμίδες kcal
- 9 Λιπαρά g
- 6 Κορεσμένα λιπαρά g
- 0 Ακόρεστα λιπαρά g
- 0 Χοληστερόλη mg
- 21 Νάτριο mg
- 30 Υδατάνθρακες g
- 1 Φυτικές ίνες g
- 23 Σάκχαρα g
- 2 Πρωτεΐνη g
Οδηγίες
1.Αφαιρούμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια και τις βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό για 20 λεπτά περίπου (Μετράμε τον χρόνο αφού ξεκινήσει να βράζει το νερό).
2.Στην συνέχεια αφαιρούμε τις φλούδες από το νερό και τις στραγγίζουμε.
3.Τοποθετούμε τις φλούδες μέσα σε ένα πολυκόφτη και τις πολτοποιούμε.
4.Προσθέτουμε με την σειρά που αναφέρονται το άσπρο αμύγδαλο πούδρα, την τριμμένη ινδική καρύδα, την ζάχαρη άχνη και την λευκή λιωμένη κουβερτούρα(ζεστή) ΙΟΝ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μια ομοιογενείς μάζα.
5.Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί επίπεδα σε πάχος 2 cm περίπου και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.
6.Στην συνέχεια πλάθουμε σε μπαλάκια όλο το μίγμα και επανατοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.
7.Για το ντεκόρ λιώνουμε λευκή σοκολάτα ΙΟΝ και καλύπτουμε το κάθε μπαλάκι με την λευκή λιωμένη σοκολάτα.
8.Τυλίγουμε άμεσα τα μπαλάκια σε ινδική τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
9.Προαιρετικά αν θέλουμε για το ντεκόρ καβουρδίζουμε ινδική καρύδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά περίπου.
Μερίδες : 20
Έτοιμο σε : 40 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιο Μαρτίνι, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι βουτηγμένες μέσα σε ΙON Patisserie Cover Cream, από την Αριάδνη Πούλι...
Πορτοκαλόπιτα με ΙΟΝ Aμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ion...
Μπάρες με σοκολάτα ΙΟΝ Dark πορτοκάλι, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Κέικ Ζέβρα (VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Σοκολατένιο κέικ με παντεσπάνι και βουτυρόκρεμα με Nucrema ION, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsw...
Αφήστε μια απάντηση