Δοκιμάστε πάντως αυτή την σοκολατόπιτα με φύλλο! Είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε! Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή Ανάσταση! Χρόνια πολλά με υγεία και τίποτα άλλο…Φιλιά πολλά από την Ζακυνθούλα!
Κωστής, Λενάκι, Δημητράκης
Υλικά για ταψί διαμέτρου 28cm :
1 πακέτο φύλλο κρούστας
350 γρ. μπανάνα αλεσμένη
150 γρ. γάλα σόγιας
100 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κακάο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φακελάκι baking powder
για το σιρόπι
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
φλούδα από πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπώ το γάλα με το λάδι. Μετά προσθέτω και την ζάχαρη. Τέλος προσθέτω και την αλεσμένη μπανάνα. Αφού ανακατέψω καλά τα υλικά μου ρίχνω το baking powder και το κοσκινισμένο κακάο. Χτυπώ με τον αυγογδάρτη ώσπου να γίνει ένας λείος χυλός. Σε αυτή την αραιή κρέμα που θα δημιουργηθεί ρίχνω τα φύλλα κρούστας, τα οποία τα σκίζω με τα χέρια και τα βρέχω μέσα στο χυλό. Ανακατεύω ώστε να βραχούν καλά όλα τα κομμάτια. Ρίχνω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180C για 45 περίπου λεπτά μέχρι να σφίξει η πίτα. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει. Στο μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, μετράω 5 λεπτά και κατόπιν αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω το καυτό σιρόπι στην κρύα πίτα, στην οποία έχω προηγουμένως έχω κάνει τρύπες με μια οδοντογλυφίδα. Κάνω υπομονή να ρουφήξει τα υγρά η πιτούλα και μετά … αναστενάζουν τα πιρούνια! Και του χρόνου!
http://theveggiesisters.gr/sokolatopita-me-fillo/?fb
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση