Σοκολατόπιτα με γλάσο, από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και το alevri.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
00:10

 

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
00:20

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΜΕΡΙΔΕΣ
10

 

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Εύκολο

Υλικά για την σοκολατόπιτα

  • 250 γρ.Φαρίν Απ
  • 220 γρ.βούτυρο αγελαδινό
  • 5αυγά
  • 250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ.σοκολάτα γάλακτος
Υλικά για το γλάσο
  • 125 mlκρέμα γάλακτος
  • 125 γρ.κουβερτούρα
ΣΚΕΥΗ
Μίξερ
Ταψί 28-30 εκ
Σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τις κουβερτούρες τις σοκολατόπιτας σε κομματάκια και τις λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί
  2. Παράλληλα βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει
  3. Προσθέτουμε στο μίξερ τα αυγά και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 18-20 λεπτά
  5. Μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα, ετοιμάζουμε το γλάσο. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ
  6. Βάζουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Πριν πάρει βράση, την κατεβάζουμε και περιχύνουμε την κουβερτούρα.
  7. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
  8. Μόλις βγει η σοκολατόπιτα από τον φούρνο, περιχύνουμε με το γλάσο και αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί.

Θέλουμε όταν η σοκολατόπιτα βγει από τον φούρνο, να είναι υγρή στο κέντρο.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *