Σοκολατόπιτα με γλάσο, από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και το alevri.com!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
00:10
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
00:20
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Εύκολο
ΣΚΕΥΗ
Μίξερ
Ταψί 28-30 εκ
Σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις κουβερτούρες τις σοκολατόπιτας σε κομματάκια και τις λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί
- Παράλληλα βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει
- Προσθέτουμε στο μίξερ τα αυγά και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 18-20 λεπτά
- Μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα, ετοιμάζουμε το γλάσο. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ
- Βάζουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Πριν πάρει βράση, την κατεβάζουμε και περιχύνουμε την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
- Μόλις βγει η σοκολατόπιτα από τον φούρνο, περιχύνουμε με το γλάσο και αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Θέλουμε όταν η σοκολατόπιτα βγει από τον φούρνο, να είναι υγρή στο κέντρο.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατόπιτα νηστίσιμη, από το icookgreek.com!
Ρολό σοκολατόπιτας με στέβια, από τον Παντελή Κατρακάρη και τo thinkdrops.gr!
Σιροπιαστή σοκολατόπιτα, από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και τον Cool Artisan!
Μεθυσμένη, υγρή σοκολατόπιτα με γκανάς σοκολάτα πραλίνα NESTLE, από την Ρένα Κώστογλου και το koyko...
Κετογονική διατροφή: Νηστίσιμη σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα, από την αγαπημένη Mika Kitrina και...
Σοκολατόπιτα σε 25 λεπτά, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Αφήστε μια απάντηση