Cupcakes της Αποκριάς με βουτυρόκρεμα και ganache λευκής σοκολάτας, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(24 κομμάτια)
3 φλυτζάνια φάριν απ
1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
μισό κουταλάκι αλάτι
1 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
5-6 Σταγόνες εσάνς Βανίλιας Spice drops
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος+μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα(ενώστε τα μαζί)
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς.
Τοποθετήστε χαρτιά για κάπκεικς στις ειδικές θήκες.
Βάλτε σε μπόλ το αλεύρι και το αλάτι.
Χτυπήστε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και περιμένετε να ενσωματωθούν προτού ρίξετε το επόμενο.
Ρίξτε το άρωμα .
Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού κάθε φορά εναλλάξ με το μισό
γάλα+κρέμα γάλακτος .
Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά μην το παρακάνετε.
Γεμίστε την κάθε θήκη στα 3/4 της χωρητικότητας της.
Ψήστε για 17 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν η τρυπήστε τα με οδοντογλυφίδα
και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμα.
Αφήστε τα στις θήκες τους για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΚΑΝΑΣ
80 γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
25 γρ πλήρες γάλα
4-5 σταγόνες άρωμα βανίλιας Spice drops
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
210 γρ άσπρη σοκολάτα
70 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα , μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Μειώνουμε την ταχύτητα.Σε ξεχωριστό μπωλ αναμειγνύουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Μετά ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος στο μείγμα βουτύρου, μια με δυο κουταλιές την φορά.
Όταν αναμιχθεί όλο το γάλα, αυξάνουμε την ταχύτητα σε υψηλή.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει ανάλαφρο και αφράτο, περίπου 5 λεπτά.
Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο πιο αφράτο θα γίνει.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού.
Σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια, ρίχνουμε πάνω την κρέμα και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Μετά ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει καλά .
Χτυπήστε την Βουτυρόκρεμα και την γκανάς μαζί .. Προσθέστε το χρώμα..
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Με κορνέ διακοσμήστε τα κάπκεικς σας(με ροζέτες η ότι σχήμα θέλετε)..
Ρίξτε από πάνω χρωματιστά καραμελάκια ..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου) http://koykoycook.gr/?p=24186
Αφήστε μια απάντηση