Δίχρωμα Κεκάκια της Μαμάς, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Θέλεις να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, ζουμερά μαμαδίστικα κεκάκια;;
Τώρα που αρχίζουν τα ταπεράκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας!!
Δίχρωμα Κεκάκια της Μαμάς❣️
Υλικά:
2 αυγά-100 γρ μέλι
Βανίλια-100 ml ηλιέλαιο
150 γρ γιαούρτι-50 ml γάλα-30 ml χλιαρό νερό
220 γρ αλεύρι ΚΟΥΛΑ+
8 γρ μπέικιν πάουντερ
(κοσκινισμένα)
Για το σοκολατένιο μείγμα :
40 ml γάλα+20 γρ κακάο
Θα χρειαστείς 12 θήκες για Μάφιν
Εκτέλεση
Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.Τα ανακατεύω με ένα σύρμα και προσθέτω σε 3 δόσεις το αλεύρι με το μπέικιν,που έχω κοσκινίσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα.Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με το κακάο,καλύτερα Κα κοσκινίσεις το κακάο να μην έχει σβώλους.Ανακατεύω καλά και προσθέτω λίγο από το μείγμα,να γίνει σοκολατένιο.Μοιράζω το μείγμα βανίλιας στης θήκες και επάνω βάζω σοκολατένιο.Κάνω κύκλους με ενα κουτάλι να γίνει δίχρωμο.
Ψήνω τα κεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Πάντα ανάλογα τον φούρνο σου και πως ψήνει.
Καλή επιτυχία και Καλή σχολική χρονιά, περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σου!!
💡Μπορείς να βάλεις πραλίνα αντί για κακάο η κομμάτια σοκολάτας.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *