Tσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα, από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μάφιν με γεύση τσουρεκιού εύκολα χωρίς ζύμωμα
                      Θυμάστε τα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα (συνταγή στο τέλος)  τώρα και Μάφιν
                      Μικρά ατομικά τσουρεκάκια πανεύκολα και πεντανόστιμα
                      Ότι πρέπει για τον καφέ η το τσάι η για τα παιδάκια σας.
                      Ανακατεύεις το προηγούμενο βράδυ και το πρωί μόνο ψήσιμο.
                      Πάμε να δείτε πως τα έφτιαξα είναι πανεύκολα!
                                                                          


    Θα χρειαστώ
    360-370 γρ αλεύρι για τσουρέκια η γ.ο.χ-2 αυγά
    120 γρ ζάχαρη-170 ml γάλα-60 γρ βούτυρο-1/4 κ.γ μαστίχα
    1/2 φακελάκι ξερή μαγιά-1/2 κ.γ μαχλέπι-1/2 κ.γ κακουλέ
    ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού-πρέζα αλάτι
    Για την επικάλυψη
    Κρόκο αυγού και 1 κ.σ νερό-σταγόνες σοκολάτας
    Πως τα φτιάχνω
    Ακολουθώ την ίδια διδικασία όπως στα Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα
    Και προσθέτω μέσα και επάνω σταγόνες σοκολάτας
    Απλά βάζω την ζύμη σε θήκες μάφιν με ένα σκουπ(κουτάλι παγωτού
    Περιμένω να φουσκώσουν μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος.                                         

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
    Πάντα ελέγχουμε και εξαρτάται πως ψήνει ο φούρνος μας                                 

     Προσοχή μη τα παρά ψήσετε δεν θα γίνουν αφράτα και θα στεγνώσουν!


     Είμαι σίγουρη θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια!
     Πολύ καλή λύση για τα παιδάκια σας!
                                                                              


                                                “Καλή Επιτυχία elpidas little corner”

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2015/10/t.html

 

Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα “

                                                                            

  
       Αν αγαπήσατε τις λαγάνες χωρίς ζύμωμα με τα Τσουρέκια απλά θα ξετρελαθείτε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

       Φανταστική  πανεύκολη συνταγή και τόσο νόστιμη

       Τα τσουρέκια νομίζω τα αγαπάμε όλοι και τα τρώμε όλο τον χρόνο.
       Σκέτα με πραλίνα η με μια φέτα κασέρι η τυρί ναι δοκιμάστε τα.
       Θα ασχοληθείτε λίγο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μαλακά μυρωδάτα τσουρέκια.

       Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα έτσι απλά να φτιάξουμε Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα

        Θα χρειαστώ:
1000γρ -1100γρ αλεύρι γ.ο.χ. η αλεύρι για τσουρέκια-4 αυγά
350 γρ  ζάχαρη η ανθόμελο-500 ml γάλα-1/4 κ.γ αλάτι
185 γρ βούτυρο-1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά-1 κ.γ μαχλέπι-1 κ.γ κακουλέ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι-1/2 κ.γ μαστίχα
      1 κρόκο αυγού-2 κ.σ νερό-αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι
λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ τα χέρια μας και τον πάγκο.

Πως τα φτιάχνω:
    Σε ένα μπολ βάζω 1 κιλό αλεύρι την μαγιά τα μυρωδικά και το αφήνω στην άκρη.

    Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.
    Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
    Προσθέτω στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύω με μια μαρίζ.
    Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό.
    Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.
     Μετά από 2 ώρες βλέπω ότι η ζύμη έχει γίνει διπλάσια-τριπλάσια.
(ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα αν δείτε ότι κολλάει πολύ)

        Παίρνω μια μαρίζ (σπάτουλα συλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ
        Το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο.
        (αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο)
        Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζω και την πλάθω.
       Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται  εύκολα.
       Λαδώνω τα χέρια μου και τον πάγκο με λίγο καλαμποκέλαιο και βάζω την ζύμη.
       Κόβω την ζύμη σε ίσα κομμάτια και την πλέκω πλεξούδα με 2 η 3 κομμάτια.
       Η στρόγγυλες πλεξούδες ότι σχέδιο σας αρέσει εγώ έφτιαξα και μάφιν.

       Έκοψα 3 μπαλάκια μικρά και τα έβαλα σε θήκη μάφιν φούσκωσαν και ενώθηκαν.

       Τα σκεπάζω και αφήνω 35-40 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.
       Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις
Χαμηλώνω μετά στους 180 αν ψήσω πολλά μαζί ψήνω στον αέρα.

Αλείφω τα τσουρέκια με άλειμμα αυγού και πασπαλίζω με αμύγδαλα η σουσάμι

Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 25-30 λεπτά

                Ανάλογα πάντα το μέγεθος που έχουν τα τσουρέκια και πώς ψήνει ο φούρνος μας.
η ζύμη βγάζει 4-5 τσουρέκια 500 γρ περίπου το καθένα

                                       Αυτά είναι τα Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα δοκιμάστε τα!

                                                              ” Καλή Γλυκιά Όρεξη “
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *