Νηστίσιμα- Vegan Chocolate Coconut Cupcakes από το Παντεσπάνι!
Ρίχνουμε πολλές ευθύνες στην σοκολάτα γιατί συνήθως συνοδεύεται απο ποτάμια βουτύρου και βουνά ζάχαρης.
Αδίκως! Γιατί όποιος πραγματικά λατρεύει την σοκολάτα, με τόση ζάχαρη και βούτυρο στα συνηθισμένα brownies και mud cakes και σουφλέ σοκολάτας, η γεύση του κακάο συχνά χάνεται.
Γι’αυτό νομίζω ότι αυτά τα cupcakes, δεν είναι μόνο γι’αυτούς που θέλουν να συμβιβαστούν με ένα γλυκό επειδή δεν καταναλώνουν προιόντα ζωικής προέλευσης.
Είναι για όλους τους αληθινούς σοκολατομανείς.
Bonus: Η κατανάλωση ξεκινάει πολύ πριν το ψήσιμο, τόσο για τα cupcakes, όσο και για το γλάσο. Τα καλά των ωμοφαγικών συνταγών 😉
Υλικά για τα cupcakes:
1 1/2 κούπα αλεύρι (μπορεί να αντικατασταθεί και με τριμμένα αμύγδαλα)
3/4 κούπας ζάχαρη
3 κ.σ. καλής ποιότητας κακάο
1 κ.γλ. ξίδι
1/4 κούπας λάδι
1 κούπα δυνατό καφέ (γαλλικό, εσπρέσσο ή και ελληνικό!)
1/2 κ.γλ . αλάτι
1 κ.γλ σόδα ή baking powder
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Διαδικασία
- Αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά (ζάχαρη, αλεύρι, αλάτι, baking powder, κακάο).
- Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το ξίδι, λάδι, και τον καφέ.
- Ανακατεύουμε τα υγρά με τα στερά υλικά, δεν είναι απαραίτητο το μίξερ.
- Μοιράζουμε το μίγμα στις φόρμες.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, στον αέρα, στους 180.
Tips:
Μπορούμε να φτιάξουμε ένα ολόκληρο κέικ, αν δεν θέλουμε να κάνουμε cupcakes, με την ίδια συνταγή.
Αντί για καφέ, μπορούμε να προσθέσουμε χυμό πορτοκάλι 🙂
Αν κάνουμε κέικ, μπορούμε να προσθέσουμε και φρούτα (Δείτε το Vegan Chocolate Cherry Cake)
Για το γλάσο σοκολάτας-καρύδας:
300 γρ μαύρη σοκολάτα 85% (ή λιγότερο, αν δεν είστε vegan ή αν δεν βρίσκετε στο super market)
1 can (περίπου μία κούπα) coconut milk
Διαδικασία
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το coconut milk (να μην είναι παγωμένο, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να στερεοποιηθεί για να μπορούμε να το κάνουμε γλάσο.
Tips:
Αντί για coconut milk μπορούμε να διαλέξουμε almond milk, rice milk, κανονικό γάλα, ή κρέμα γάλακτος. Δυστυχώς η σοκολάτα συνήθως καλύπτει την γεύση της καρύδας τελείως!
Αντί για μαύρη σοκολάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκή 🙂
https://pantespani.wordpress.com/2015/10/09/vegan-chocolate-coconut-cupcakes/
Αφήστε μια απάντηση