Υπέροχο Κέικ Μαρμπρέ με Άρωμα Φουντουκιού!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχο και μαμαδίστικο με το μοναδικό άρωμα που δίνει το φουντούκι! Φτιάξτε το για τους αγαπημένους σας! 

Υλικά

Για την ζύμη

375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

125 γρ. αλεύρι βρώμης (ή αλεσμένη βρώμη στο μούλτι)

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

4 αυγά

380 γρ. ζάχαρη

125 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο αγελάδας)

113 ml ηλιέλαιο

270 ml γάλα αμυγδάλου (ή κανονικό)

125 γρ. κουβερτούρα

1 βανίλια

 

Για το άρωμα φουντουκιού

70 γρ. φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι

20 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. μέλι

2 κ.σ. νερό

(Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.) και να αποφύγετε τελείως την βρώμη και το μπέικιν πάουντερ. Στην περίπτωση αυτή μειώστε το γάλα κατά 30 ml.

Εναλλακτικά μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και να προσθέσετε 3 κ.γ. μπείκιν πάουντερ.

Επίσης  αν προτιμάτε βάλτε μόνο μαργαρίνη (250 γρ.) και  παραλείψτε το ηλιέλαιο.)

Προεπισκόπηση εικόνας

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις

2. Χτυπάω δυνατά στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω το ηλιέλαιο και συνεχίζω το χτύπημα.

3. Ρίχνω ένα ένα τα αυγά και χτυπάω για τρία λεπτά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

4. Προσθέτω το γάλα σιγά σιγά.

5. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ξεκινώ το μείγμα για το άρωμα φουντουκιού: Σε πολύ χαμηλή φωτιά ρίχνω το νερό, το μέλι και την ζάχαρη. Τα αφήνω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτω τα φουντούκια, ανακατεύω και τραβώ το σκεύος από την φωτιά. Το αποτέλεσμα θα είναι μια πηκτή κρέμα.

6. Ρίχνω την κρέμα στο μίξερ και συνεχίζω το χτύπημα.

7. Σταματάω το μίξερ. Ρίχνω το αλεύρι, την βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

8. Ταυτόχρονα λιώνω σε ενα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα.

9. Όταν λιώσει η κουβερτούρα, ρίχνω μέσα στο κατσαρολάκι το μισό μείγμα του μίξερ και ανακατεύω με ένα κουτάλι.

10. Βάζω λαδόκολλα (ή βουτυρώνω και αλευρώνω) σε μία φόρμα και ρίχνω εναλλάξ τα δύο μείγματα.

11. Ψήνω για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

12. Περιμένω 10 λεπτά να κρυώσει το κέικ και το ξεφορμάρω.

Συνταγή : Iόλη Αλλαμανή

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *