Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι νηστίσιμο, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!

Αυτό το κέικ το αγαπώ. Σοκολατένιο με παντζάρι και κακάο, περιχυμένο με λιωμένη κουβερτούρα. Έτσι για να γλυκαθούμε λίγο.
Το κέικ που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. Υγρό και πεντανόστιμο χωρίς κανείς να καταλαβαίνει το μυστικό συστατικό…..
Μερίδες: 8
Συστατικά
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. baking
1 κούπα κακάο κοσκινισμένο
180 γρ βρασμένο παντζάρι
3 1/2 κούπες αλεύρι φαρίνα
Για την επικάλυψη
150 γρ σοκολάτα υγείας
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα παντζάρια και αφού τα πλύνουμε τα βράζουμε με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε αρχικά το καλαμποκέλαιο με το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το baking, (1 πρέζα σόδα εαν θέλουμε-προαιρετικά) και το κακάο μας κοσκινισμένο.
Αφού τα ανακατέψουμε με τον αυγοδάρτη, προσθέτουμε το τριμένο παντζάρι (σσσςςςς μην το πείτε ούτε του παππά) και τέλος το κοσκινισμένο μας αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά.
Λαδώνουμε μία μακρόστενη φόρμα και αφού ρίξουμε το μείγμα μας (δε βγαίνει πολύ υγρό σαν μείγμα μην ανησυχήσετε) ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 40-45 λεπτά (ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε πιατέλα.
Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μπαιν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και
Περιχύνουμε ζεστή ζεστή έτσι όπως είναι – αφού αφήσουμε για λίγο σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!!!
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Aγαπημένο κέικ ζέβρα, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το Spoon 'n Love!
Τρουφάτο -μυρμηγκάτο με κρέμα σοκολάτας, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Σπιτικό κολασμένο κέικ με πραλίνα Dream Cream, από το oscarchocolates.com!
Κέικ δίχρωμο με τρούφα σοκολάτας από την VIAP-MENTEL, και το sokolatomania.gr!
Κρύο κέικ με μπισκότο, από τη Αργυρώ μας και το argiro.gr!

Αφήστε μια απάντηση