Aγαπημένο κέικ ζέβρα, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το Spoon ‘n Love!

Χάρμα γεύσης και οφθαλμών!

Υλικά για μία μικρή φόρμα

280 γρ αλεύρι φαρίνα
1 πρέζα αλάτι
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ καστανή ζάχαρη
2 μεσαία αυγά
2 κ. σούπας κακάο σκόνη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
140 γρ γιαούρτι στραγγιστό
120 ml γάλα φρέσκο


Επικάλυψη
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
σπορέλαιο

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και το γιαούρτι. Σιγά σιγά προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι μας και το γάλα και ανακατεύουμε καλά καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ και στο ένα από τα δύο βάζουμε το κακάο μας ανακατεύοντας καλά καλά το μείγμα. Εαν μας φανεί σφιχτό προσθέτουμε λίγο γάλα.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι-φόρμα προσθέτουμε 1 γενναία κουταλιά της σούπας το μείγμα της βανίλιας και στη συνέχεια το μείγμα με το κακάο ακριβώς στο κέντρο της φόρμας μας πάνω από το μείγμα της βανίλιας έτσι ώστε να σχηματιστούν ομόκεντροι κύκλοι.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Εν τω μεταξύ λιώνουμε 100 γρ κουβερτούρα, προσθέτοντας 1 κ. γλυκού σπορέλαιο για να γυαλίσει λίγο και περιχύνουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!

 

Τips

Εαν δε θέλουμε να βάλουμε βούτυρο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ηλιέλαιο.
Για κανονική φόρμα απλά διπλασιάζουμε τη δόση μας.
Όλα τα υλικά μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Πάντα κοσκινίζουμε το αλεύρι μας.
Το μείγμα μας πρέπει να είναι λίγο πιο υγρό σε σχέση με τα άλλα κέικ για να μπορέσει να μας βγει το σχήμα.

 

https://www.facebook.com/spoonlovebynadia/photos/pcb.685028215397425/685028102064103/?type=3&theater

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *