Cheesecake με φυστικοβούτυρο, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L”!

Υλικά

1-1/4 φλ. τσ. ‏τριμμένο μπισκότο oreo
1/4 φλ. τσ.‏βούτυρο λιωμένο
2 συσκευασίες (250 γρ η καθεμία) ‏τυρί κρέμα φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ.τσ. ‏φυστικοβούτυρο
1/2 φλ. τσ. ‏ζάχαρη
2 τεμάχια ‏ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 συσκευασία φυτική ‏κρέμα γάλακτος
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ.τσ. φυστίκια ανάλατα για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το τρίμμα μπισκότου με το βούτυρο και το τοποθετείτε σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 23 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Χτυπάτε το τυρί κρέμα , το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη σε μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τη μισή σοκολάτα λυωμένη σε μπεν μαρί κι ανακατέψτε καλά. Τέλος προσθέτετε τη φυτική κρέμα γάλακτος την οποία έχετε χτυπήσει στο μίξερ να αφρατέψει .
Απλώνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων την κρέμα γάλακτος μαζί με τη σοκολάτα για 1 λεπτό. Αφού την αφήσετε για 3-5 λεπτά να σταθεί , ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία γκανάς.
Περιχύνετε το cheesecake ..αφήνετε να κρυώσει στολίζετε με τα φυστίκια και όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε περνάτε με το μαχαίρι περιμετρικά τη φόρμα ώστε να ξεφορμαριστεί εύκολα το cheesecake σας.

Καλή επιτυχία 

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο, φαγητό και εσωτερικός χώρος
https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.841054172596236/3492661117435515/?type=3&theater


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *