Τα πιο εύκολα εκλέρ του κόσμου από το “Τhe one with all the tastes” και την Ερμιόνη Τυλιπάκη !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Εκλαίρ με σαβαγιάρ
(ιδέα από αυτό το βιβλίο της Donna Hay)Υλικά για 24 κομμάτια:
24 σαβαγιάρ (χρησιμοποίησα τα μακρόστενα)

Για την κρέμα:
1 morfat creamy
1 κουτί (397 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:
125 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει η κρέμα.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Με ένα μαχαίρι με δοντάκια χαράζουμε πρώτα τα μπισκότα οριζόντια στη μέση και στη συνέχεια τα κόβουμε προσεκτικά.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και την απλώνουμε στην επιφάνεια των μπισκότων. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την ενώνουμε με το καλαμποκέλαιο.
Βάζουμε περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού στην επιφάνεια κάθε εκλαίρ και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο με την ανάποδη του κουταλιού.

Περιμένουμε λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και σερβίρουμε.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *