Εκλέρ ταψιού, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Απίθανα και πανεύκολα σπιτικά εκλέρ ταψιού από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη.
ΜΕΡΙΔΕΣ  6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  30Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ   3Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   1Ω
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   3/5

 

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

200 ml νερό

100 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

6 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 γρ. αλάτι

150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

5 αυγά, medium

 

Για την κρέμα

6 κρόκους αυγού

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

80 γρ. κορν φλάουρ

680 ml γάλα, πλήρες

230 γρ. κρέμα γάλακτος

60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

 

Για την επικάλυψη

230 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη

1 πρέζα αλάτι

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   924  46%
ΒΑΖΑΛίπος   60.8g   87%
ΒΑΖΑKορεσμένα   35.9g  180%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   19.8g   40%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   76.3g   29%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   40.9g   45%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.319g   5.32%
ΒΑΖΑΙνες   2.8g   12%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
2Για τη ζύμη: Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά, μέχρι το ζυμάρι να χάσει σχεδόν όλη του την υγρασία.
3Έπειτα, μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να κρυώσει τελείως. Ύστερα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ζυμάρι που να είναι αρκετά κολλώδες. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
4Έπειτα, στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 τετράγωνες φόρμες με αποσπασμένη βάση, διαμέτρου 20 εκ. Πιέζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα εκλέρ με τη ζύμη, μέσα στις φόρμες.
5Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
6Για την κρέμα: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, τη μισή ποσότητα ζάχαρης το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
7Για την κρέμα: Έπειτα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης. Μόλις πάρει μία βράσει το μείγμα, με μια βαθιά κουτάλα προσθέτουμε σε δόσεις λίγο από το ζεστό μείγμα, στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
8Αφού πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε την κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός συνεχώς, μέχρι να πήξει.
9Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
10Για την επικάλυψη: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μία βράση η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα.
11Για την συναρμολόγηση: Απλώνουμε κρέμα πάνω από τα μισά σου, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σου, έπειτα, περιχύνουμε με την επικάλυψη. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς στην κρέμα.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/ekler-tapsiou
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *