Τούρτα λευκής σοκολάτας με φρούτα από την Αλίκη Μάρα, Καθημερινή Γευσηλάτρη και το yumm.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολη τούρτα ιδίως για τους αρχάριους. Καμιά ιδιαίτερη δυσκολία, κανένα μυστικό, μόνο πλούσια γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση!!!

Υλικά
  • 60γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 185γρ. ζάχαρη
  • 125γρ. μαλακό τυρί μασκαρπόνε
  • 100γρ. κουβερτούρα λιωμένη NESTLE DESSERT
  • 30γρ. κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • 185ml νερό
  • 125γρ. κουβερτούρα λευκή NESTLE DESSERT
  • 60ml κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
  • ½ κιλό φράουλες κομμένες σε φέτες
Παρασκευή

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

Βουτυρώστε και στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. ή αντίστοιχης διαμέτρου τσέρκι.

Χτυπήστε μαζί στο μίξερ το τυρί, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα κρεμώδες μίγμα.

Προσθέστε ένα- ένα τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα. Τέλος προσθέστε και τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίστε για λίγο ακόμη το χτύπημα.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τα στερεά (αλεύρι, κακάο και σόδα) και προσθέστε εναλλάξ στο μίγμα του τυριού μια κουταλιά από τα στερεά και νερό, ενώ το μίξερ δουλεύει.

Αδειάστε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε για 45-50 λεπτά. Τσεκάρετε με μια οδοντογλυφίδα το τέλος του ψησίματος. Θα πρέπει να βγει «καθαρή».

Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, προτού το αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα. Αφήστε το να κρυώσει τελείως.

Χτυπήστε το 1 λίτρο κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.

 

Για την κρέμα λευκής κουβερτούρας:

Σε μπεν μαρί βάλτε τη λευκή σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και σε χαμηλή θερμοκρασία λιώστε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συχνά. Αφήστε την να κρυώσει προτού τη χρησιμοποιήσετε, τόσο όσο να είναι σε θέση να απλώνεται.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Συναρμολόγηση:

Κόψτε το κέικ οριζόντια σε τρία μέρη. Τοποθετήστε σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι. Από πάνω απλώστε τη μισή κρέμα λευκής σοκολάτας. Από πάνω απλώστε μια στρώση σαντιγί και από πάνω τις μισές φράουλες. Τοποθετήστε και το δεύτερο κομμάτι κέικ και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Τελειώστε βάζοντας το τελευταίο κομμάτι κέικ. Καλύψτε όλη την τούρτα με σαντιγί και γαρνίρετε με φρούτα.

Tips:

– Διαλέξτε φρούτα ανάλογα την εποχή

– Αφού έχετε καλύψει την τούρτα με σαντιγί, για να λειάνετε την επιφάνεια της βουτήξτε τη σπάτουλα ή το μαχαίρι σας σε νερό και απαλά ξαναστρώστε τη σαντιγί, αφαιρώντας την περίσσειά της και βουτώντας ξανά το μαχαίρι στο νερό. Κάντε αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί για να έχετε το αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί.

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm web tv εδώ.

Αλίκη Μάρα

  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

http://www.yumm.gr/syntages/toyrta-sokolatas-me-froyta

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *