Τούρτα ψυγείου με λευκή σοκολάτα και κορνφλέικ, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Αυτή η δροσιστική και ανάλαφρη τούρτα ψυγείου είναι υπέροχη για επιδόρπιο έπειτα από ένα πλούσιο γεύμα.
Συστατικά
Υλικά: 1 τσέρκι 16 εκ. Για τη βάση
- 60 γρ κορνφλέικ
- 125 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Για τη γέμιση
- 2 φύλλα ζελατίνη
- 50 ml βραστό νερό
- 280 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 210 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
- 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Μέθοδος
Για τη βάση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Ανακατεύουμε με τα κορνφλέικ ώστε να καλυφθούν καλά.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε επάνω το τσέρκι.
- Μεταφέρουμε τα κορνφλέικ μέσα στο τσέρκι και πιέζουμε ώστε να ισιώσει η επιφάνειά τους.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
- Μέσα σε ένα μπολάκι, μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, ώσπου να μαλακώσει.
- Τη στύβουμε πολύ καλά και έπειτα τη βάζουμε σε ένα μπολάκι με το βραστό νερό και τη διαλύουμε.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μόλις κρυώσει λιγάκι την ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
- Ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης, ώσπου το μείγμα να είναι εντελώς λείο.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει, αλλά να μη σφίξει πολύ.
- Διπλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα μέσα στο μείγμα, δουλεύοντας με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια εντελώς λεία μους.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Σερβίρουμε την τούρτα κρύα από το ψυγείο.
- Φυλάμε την τούρτα που περίσσεψε μέσα σε τουρτιέρα ή δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εντός ψυγείου, ως και για 3 μέρες.
https://ionsweets.gr/recipe-items/toyrta-psygeiou-lefki/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Cheesecake λευκής σοκολάτας με μακαντέμια & καραμέλα, από τον Γιώργο Τσούλη!
Brownies με λευκή σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!
Κέικ λεμονιού με ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα χωρίς αβγά και βούτυρο, από την Μάγδα Γοδόση και τ...
Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα, από τον Πέτρο Συρίγο!
Δροσερή τούρτα ροδάκινο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Κέικ καρύδας με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση