Τούρτα κέικ βανίλια, από την αγαπημένη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για το Κέικ

250 γρ βούτυρο αγελαδινό

300 γρ ζάχαρη

1 λοβό βανίλιας ή οποία άλλη θέλετε

500 γρ αλεύρι Κούλα

15 γρ μπέικιν

2 γρ αλάτι

6 ασπράδια

350 γρ ξινόγαλα ή γάλα

Για το γλάσο

200 γρ βούτυρο αγελαδινό

200 γρ άχνη ζάχαρη

200 γρ λευκή κουβερτούρα

2 κ.γ υγρή βανίλια

200 γρ κρέμα τυριού

Οδηγίες για το Κέικ

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε 3 ταψιά 20 εκ., βάζουμε και λαδόκολλα να βγει εύκολα το κέικ. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και την βανίλια να ασπρίσει και να αφρατέψει.

Τούρτα Κέικ Βανίλιας

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το ξινόγαλα και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Και σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.

Τούρτα Κέικ Βανίλιας

Προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο το 1/3 από το αλεύρι και μετά το μείγμα από τα ασπράδια, κάνουμε το ίδιο εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα.

Τούρτα Κέικ Βανίλιας

Μοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας, επειδή δεν βάλαμε κρόκους δεν παίρνει χρώμα το Κέικ.

Τούρτα Κέικ Βανίλιας

Οδηγίες για το γλάσο

Θέλουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και την βανίλια.

Τούρτα Κέικ Βανίλιας

Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα, μόλις αφρατέψει το βούτυρο προσθέτουμε την κρέμα τυριού συνεχίζοντας  το χτύπημα τελειώνουμε προσθέτοντας σιγά – σιγά την κουβερτούρα.

Τούρτα Κέικ Βανίλιας

Συναρμολόγηση

Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα Κέικ βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω γλάσο, στολίστε όπως σας αρέσει, αν έχετε ένα τσέρκι θα σας βοηθήσει πολύ.

Τούρτα Κέικ Βανίλιας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *