Πραλίνα φουντουκιού χωρίς τύψεις, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μερίδες:10-12
Χρόνος προετοιμασίας:5′
Χρόνος μαγειρέματος:10′
Έτοιμο σε:15′

Υλικά

  • 260 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
  • 10 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 50 γρ. μέλι
  • 240 γρ. σοκολατούχο γάλα ή γάλα από ξηρούς καρπούς (αμυγδαλο, φουντούκι κλπ)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10΄με 12΄  λεπτά ή έως ότου καβουρδιστούν ομοιόμορφα.

Σε ένα δυνατό μούλτι προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια (καυτά από το φούρνο) και πολτοποιούμε για 1΄. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο μούλτι για 2΄έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαια που έχουν και ξαναχτυπάμε για άλλα 2΄μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα. Προσθέτουμε το κακάο, το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το σοκολατούχο γάλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι δύο εβδομάδες.

https://www.olivemagazine.gr/recipe/pralina-fountoukiou-xwris-typseis/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *