Σπιτική μερέντα ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα υλικά γι’ αυτή τη συνταγή είμαι σίγουρη ότι τα έχετε ήδη οι περισσότεροι από εσάς.

Σπιτικό άλειμμα σοκολάτας, μια υγιεινή εκδοχή της δημοφιλούς “μερέντας” γεμάτη σοκολάτα και θρεπτικά συστατικά αλλά με μηδέν ζάχαρη! Η καταλληλότερη σύνθεση για τα παιδάκια σας, υπέροχη στο άπλωμα πάνω σε ψωμί και φρυγανιά. Απολαυστικό πρωινό αλλά και σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας .. Να σας πω κι ένα μυστικό? Τις προάλλες τη χρησιμοποίησα και μέσα σε γλυκό με εξαιρετικά αποτελέσματα!!!!

Τα υλικά που θα σας δώσω αφορούν μισή δόση μερέντας (250 γρ.) καθώς η διάρκεια ζωής της εντός ψυγείου δεν ξεπερνά τις 4 μέρες λόγω των αγνών συστατικών της. Είναι όμως τόσο εύκολη η παρασκευή της που ακόμα κι αν σας τελείωσε μπορείτε να την ετοιμάσετε μέσα σε 5 λεπτά!!!

Ας αφήσω όμως τη φλυαρία κι ας ξεκινήσω με τα υλικά:

  • 80 ml γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά (αναραίωτο)

  • 1 1/2 κουτ.σ. ταχίνι με μέλι

  • 1 κουτ.σ. μέλι

  • 1 κουτ.σ. κακάο άγλυκο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπρικάκι ζεσταίνουμε το γάλα αναραίωτο, χωρίς όμως να κάψει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ταχίνι ανακατεύοντας να ξεκολλήσει από το κουτάλι και να γίνει ένα με το γάλα.

  2. Συνεχίζουμε με το μέλι ανακατεύοντας ξανά μέχρι να λιώσει κι αυτό μέσα στο μείγμα.

  3. Τέλος προσθέτουμε το κακάο και τα ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί μέχρι να ενωθούν και να προκύψει ένα ενιαίο πηχτό μείγμα.

  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα καλά πλυμένο και στραγγισμένο βαζάκι (όχι απαραίτητα αποστειρωμένο) και αφήνουμε ξεσκέπαστο να κρυώσει. Έπειτα το κλείνουμε και το διατηρούμε εντός ψυγείου!

Αυτό ήταν όλο!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σημειώσεις:

Οι δοσολογίες αυτές είναι ιδανικές για μια πλούσια σοκολατένια μερέντα αρκετά γλυκιά και με ελαφρά επίγευση από το ταχίνι, γι’αυτό εάν δε θέλετε να φαίνεται αυξήστε κατά 1 κουταλάκι του γλ.το κακάο. Επίσης εάν τη θέλετε πιο γλυκιά αυξάνετε το μέλι κατά 1 κουταλάκι επιπλέον. 

Εάν πάλι το μείγμα δε σας φαίνεται πηχτό τότε μειώνετε το γάλα στα 50ml.

Τέλος εάν στο μείγμα θέλετε περισσότερη γαλατένια γεύση τότε μέσα στο μπρίκι με το γάλα διαλύετε 1 κουτ.γλ. γάλα ενηλίκων σε σκόνη (διατίθεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ) ακολουθώντας την υπόλοιπη διαδικασία. Μ’αυτόν τον τρόπο η σύσταση του μείγματος δεν επηρεάζεται! 

Την αρχική ιδέα τη δανειστικά από το κανάλι “Ορεινή μέλισσα”  στο youtube αλλά την προσάρμοσα κατάλληλα για να γίνει πιο πρακτικό το τελικό αποτέλεσμα.

Καλή σας απόλαυση!

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2019/08/blog-post_17.html?m=1
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *