Cake pops (Σοκολατάκια από κέικ που περίσσεψε), από την Κατερίνα και το “Ζουμ στην Κανέλα”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μη μη……..πετάς το  κέικ που «έμεινε» γιατί μπορεί να γίνει κάπως έτσι (θα εξηγήσω αμέσως).  Τέλειο;;;

Αν….σας περίσσεψε κέικ ή δε σας πέτυχε γιατί ξεχάσατε να βάλετε μπέϊκιν πάουντερ με αποτέλεσμα να μη φουσκώσει σωστά ή δε  σας ικανοποίησε το τελικό αποτέλεσμα σαν γεύση & είναι αυτό που λέμε «καλούτσικο»…τότε σώζεται η κατάσταση. Μιας και σε μένα κάπως έτσι ήρθε η φαεινή ιδέα, καθώς φτιάχνοντας ένα από τ’ αγαπημένα κέικ με ταχίνι της οικογενείας μιλούσα παράλληλα με την κόρη μου & έγινε το κακό…ξέχασα να βάλω μπέϊκιν & δε φούσκωσε αλλά από γεύση τέλειο (ξέρετε τώρα σε όλους έχει τύχει). Οπότε σκέφτηκα γιατί όχι…

Υλικά για 15 σοκολατάκια

  • 300γρ. κέικ
  • 200γρ. κουβερτούρα
  • καρύδα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κέικ σε μικρά κομματάκια & το θρυμματίζουμε στο μπλέντερ.
  2. Εδώ τώρα δώστε λίγο προσοχή γιατί σε αυτό το σημείο εξαρτάται το τελικό αποτέλεσμα. Δοκιμάζουμε το μείγμα καταρχήν στη γεύση & αν θέλουμε να δώσουμε μία άλλη διάσταση «πιο μαγική» στο σοκολατάκι μας, απ’ αυτή που ήδη έχει, τότε μπορούμε να προσθέτουμε στο μείγμα πορτοκάλι,βανίλια, καρύδα, ζάχαρη άχνη, κανέλα, κακάο, ταχίνι, μέλι, καρύδια, αποξηραμένα φρούτα, λικέρ, τυρί κρέμα…. (εεε.. σκέψου & εσύ κάτι!!). Μη τα βάλετε όλα μαζί εγώ ιδέες δίνω & φυσικά η ποσότητα να είναι μικρή.
  3. Αν επιλέξετε να βάλετε κάτι από τα παραπάνω συνεχίζετε με το μπλεντεράκι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά & να πάρετε ένα συμπαγές μείγμα που πλάθεται.
  4. Αν δεν είναι συμπαγές το μείγμα προσθέτουμε μέλι ή λικέρ ή τυρί κρέμα ή ακόμη & λίγο νερό.
  5. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια (σαν κεφτεδάκια) & τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
  6. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 2′.
  7. Και ήρθε η ώρα της διακόσμησης βουτάμε τα μπαλάκια στη λιωμένη πλέον κουβερτούρα φροντίζοντας να καλυφθούν καλά & τα βάζουμε σε σχαρίτσα μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με καρύδα, τρούφα, καρύδια, σουσάμι…

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Συμβουλές:

Αν έχετε καλή διάθεση & όρεξη για να εντυπωσιάσετε χρησιμοποιήστε αντί για μαύρη σοκολάτα άσπρη, την οποία μπορείτε να τη χρωματίσετε με χρώμα ζαχαροπλαστικής & να παίξετε μόνοι σας ή με τα παιδάκια σας (αν έχετε).

Θα εισπράξετε πολλά συγχαρητήρια & επιφωνήματα απόλαυσης αν ακολουθήσετε τις οδηγίες !!!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *