Εύκολο fudge με κουβερτούρα πραλίνα Nestlé και αμύγδαλα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook!

ΥΛΙΚΑ
397 γρ ζαχαρούχο γάλα
530 γρ σοκολάτα πραλίνα Nestle
50 γρ βούτυρο η μαργαρίνη
80 γρ καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 πρέζα αλάτι
λίγη λιωμένη λευκή σοκολάτα για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τοποθετήστε τα στον φούρνο σας να πάρουν χρώμα στους 150 βαθμούς.
Κόψτε τα ( όταν κρυώσουν) στο μούλτι.
Βάλτε το ζαχαρούχο και την σοκολάτα σε ένα μπολ και μετά στα μικροκύματα για 3 λεπτά.(μεσαία θερμοκρασία).
Ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο και τα αμύγδαλα.Ρίξτε το αλάτι.
Στρώστε ένα τετράγωνο ταψάκι(24cm επι 24cm ) με χαρτί ψησίματος και βουτυρώστε το ελαφρά.
Αν θέλετε το fudge να βγει πιο χονδρό βάλτε το σε μικρότερο ταψάκι.
Ρίξτε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες να στερεοποιηθεί.
Βγάλτε από το ταψάκι, αφαιρέστε το χαρτί και κόψτε με ένα μεγάλο μαχαίρι σε μεγάλους κύβους.
Λιώστε λίγη λευκή σοκολάτα και περιχύστε τα Fudge σας.
Ένα γλυκάκι εύκολο, οικονομικό και προπαντός περιζήτητο από όλους.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.. ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! (Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου) (Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μαλακά σοκολατάκια με ζαχαρούχο γάλα, από το icookgreek.com!
Fudge με cranberries, φιστίκια Αιγίνης και πορτοκάλι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with ...
Fudge κακάο-αβοκάντο ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ & ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Sandra May και το Dairy-free!
Fudge σοκολάτας: το πιο οικονομικό και νόστιμο γλυκό των γιορτών, από την Εύη Τσιροπούλου και το oli...
Τρούφες κανέλας- Cinnamon truffles, από τον 'Ακη Πετρετζίκη!
Chocolate Fudge από την Αρετή Βαρδάκα και το "Bon appetit" !


Αφήστε μια απάντηση