Φοντάν με πουρέ κάστανου και σοκολάτα, από τη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ- (35 φοντάν περίπου)
400 γρ κουβερτούρα Nestle
350 γρ πουρέ κάστανου ( εγώ πήρα έτοιμο)
200 γρ τρίμμα από κέικ σοκολάτα η μπισκότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώστε σε μπαίν μαρί την κουβερτούρα .
Προσθεστε τον πουρέ και ανακατέψτε .
Ρίξτε το τρίμμα..
Πλάστε μικρά μπαλάκια..
Κυλήστε τα αν θέλετε σε άγλυκο κακάο κοσκινισμένο η καλύψτε τα με γκανάζ.
Αν τα καλύψετε με γκανάζ βάλτε τα πρώτα για 5 λεπτά στο ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
400 γρ κουβερτούρα Nestle
200 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ρούμι( προαιρετικό)η ένα κουταλάκι του γλυκού εσάνς ρούμι (sokolatomania.gr : Παραγγείλετε το εσάνς ρούμι εύκολα και γρήγορα στο: http://biodiet.gr/index.php?route=product/product&path=60&product_id=107 )
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και βάζετε μέσα την κουβερτούρα.
Τραβάτε από την φωτιά και αφήνετε να λιώσει η σοκολάτα .
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ρίχνετε το βούτυρο και το άρωμα( προαιρετικό).
Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Βουτήξτε ένα ένα φοντάν στην γκανάζ.
Αφήστε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος να σφίξουν.
Πασπαλίστε με λίγη πολύχρωμη τρούφα αν θέλετε.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Αφήστε μια απάντηση