Νηστίσιμα Σοκολατάκια με καρύδι και μανταρίνι απο την Αργυρώ!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Φανταστικά σοκολατάκια, τραγανά εξωτερικά, με υφή κροκάν στο στόμα. Μπορούμε ν’ αντικαταστήσουμε το μανταρίνι με πορτοκάλι. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος.
Υλικά
4 μεγάλα μανταρίνια
1/2 ποτήρι νερού (150 ml) χυμός φρέσκου μανταρινιού
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη κακάο άγλυκο
3 κ.σ. γεμάτες φρυγανιά
150 γραμμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (αλεσμένη αλλά όχι σε μορφή σκόνης)
1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
400 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά τα μανταρίνια, αφαιρούμε τις φλούδες. Τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό να βράσουν. Ανακατεύουμε πότε πότε με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μείγμα από την κατσαρόλα, περίπου 10΄. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο. Τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά, να ζυμωθούν τα υλικά. Αφού κρυώσει το μείγμα και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πλάθουμε μπαστουνάκι. Κάθε φορά, πριν πιάσουμε μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλα στο κονιάκ. Τ’ αραδιάζουμε σε σχάρα ή λαδόκολλα. Τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Βουτάμε τα καρυδένια μπαστουνάκια σε λιωμένη σοκολάτα. Τ’ αφήνουμε σε λαδόκολλα, να στεγνώσει η σοκολάτα. Τα τοποθετούμε σε δίσκο όλα μαζί ή τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

μερίδες 40
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

www.argiro.gr/Recipe/σοκολατάκια-με-καρύδι-και-μανταρίνι
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *