Νηστίσιμο Fudge με ταχίνι, από το sintayes.gr!







Σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου, νηστίσιμο, με ταχίνι, αμύγδαλα, cranberries και πορτοκάλι. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό θρεπτικό σοκολατένιο γλυκό, με ωραία κρεμώδη υφή και αυτή την υπέροχη ιδιαίτερη γεύση, που αν δεν μπορείτε να τη φανταστείτε απλά …. μια δοκιμή θα σας πείσει!
Χρόνος: 25 λ + αναμονή ψύξης
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 200 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. μέλι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 80 γρ. αμύγδαλα ψημένα
- 60 γρ. cranberries
- 1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα και το χυμό
- κακάο σκόνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Στρώνετε με αλουμινόχαρτο ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ.
- Τεμαχίζετε μέσα σε μια κατσαρολίτσα, τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε ανακατεύοντας σε χαμηλή θερμοκρασία. Την αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο, ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα cranberries και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αυτά στο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Το ξεφορμάρετε, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, τα πασπαλίζετε προαιρετικά με σκόνη κακάο και σερβίρετε.
theonewithallthetastes.com
https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenio-glykisma-cygeioy-me-tachini-nistisimo/






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα ταχινένια μπισκότα με σουσάμι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Ταχίνι ολικής άλεσης, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Το νηστίσιμο ταχίνι, από την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Βασιλική Νεστορή και το diaitologia.gr!
Εύκολο fudge με κουβερτούρα πραλίνα Nestlé και αμύγδαλα, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook!
Σοκολατούχο ρόφημα με ταχίνι, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Ταχινοπιτάκια, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση