Σοκολατάκια γεμιστά, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα πιο νόστιμα σοκολατάκια με καραμέλα που έχετε δοκιμάσει!

ΤΕΜΑΧΙΑ24-26

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ45Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5

.

ΥΛΙΚΑ

370 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

 

Για τη σοκολατένια καραμέλα:

150 γρ. ζάχαρη

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

300 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

1 πρέζα αλάτι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   150 8%
ΒΑΖΑΛίπος   7.9g 11%
ΒΑΖΑKορεσμένα   5.4g  27%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   1.8g  4%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    18.3g  7%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   16.4g  18%
ΒΑΖΑΑλάτι    0g   0.00%
ΒΑΖΑΙνες   0.7g  3%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για την καραμέλα: Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε δόσεις μέσα. Μόλις λιώσει τελείως η πρώτη δόση, ρίχνουμε και την επόμενη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες δόσεις.
2Έπειτα, ρίχνουμε αλάτι μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε.
3Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος μέσα στην καραμέλα και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να απορροφηθεί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες δόσεις.
4Ύστερα, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα γάλακτος μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
5Για τα σοκολατάκια: Αφήνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση και τοποθετούμε ένα μεταλλικό μπολ πάνω από την κατσαρόλα (προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό το μπολ), δημιουργώντας μπεν μαρί.
6Έπειτα, αδειάζουμε μέσα στο μπολ τη σοκολάτα και με μία πλαστική σπάτουλα την ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει και να φτάσει τους 45-47°C.
7Στη συνέχεια, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να ρίξουμε τη θερμοκρασία, φτάνοντας στους 26-27°C (αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, αδειάζουμε τη σοκολάτα σε νέο μπολ).
8Μόλις είναι έτοιμη, αδειάζουμε τη σοκολάτα σε δοσομετρικό δοχείο και την αφήνουμε να κρυώσει.
9Έπειτα, παίρνουμε μία φόρμα για σοκολατάκια, τη λαδώνουμε ελαφρώς και αδειάζουμε μέσα τη σοκολάτα, ώστε να πάει παντού.
10Αμέσως μετά, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα πάνω από ένα μεγάλο μπολ και τινάζουμε την περίσσεια σοκολάτας (θέλουμε να έχει πάει παντού μία στρώση σοκολάτας).
11Αφού έχουν κρυώσει καλά τα σοκολατάκια, αδειάζουμε πάνω από τις στρώσεις σοκολάτας την καραμέλα, ώστε να φτάσει λίγο παραπάνω από τη μέση.
12Στη συνέχεια, ρίχνουμε ξανά την υπόλοιπη σοκολάτα πάνω από τα σοκολατάκια, αφαιρούμε την περίσσεια σοκολάτας με μία σπάτουλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
13Τέλος, αφαιρούμε τα σοκολατάκια από τις φόρμες και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Προσέχουμε να έχει κρυώσει καλά η σοκολάτα πριν γεμίσουμε με την καραμέλα.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *