Σας δίνω τη βασική συνταγή εδώ αλλά εσείς βάλτε τη φαντασίας σας να δουλέψει και γεμίστε τα με ότι σας αρέσει. Για παράδειγμα εγώ θα κάνω γλυκό του κουταλιού με κλημεντίνες και έτσι κάποια από τα επόμενα σοκολατάκια μου θα έχουν αυτή τη γέμιση.
Υλικά:
- Κουβερτούρα όποια προτιμάτε εσείς, κλασσική, γάλακτος, με περισσότερο κακάο κλπ
- Πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
- Σε μπεν-μαρί (Δε χρειάζεται ειδικό σκεύος, απλά τοποθετήστε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.) λιώνουνε τη κουβερτούρα ανακατεύοντάς το καλά μέχρι να γίνει λείο το σοκολατένιο μείγμα μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι κουβερτούρα θέλετε. Η δική μου αγαπημένη είναι αυτή με το περισσότερο κακάο αλλά συνήθως όλοι την βρίσκουν πικρή.
- Γεμίζουμε τις θήκες σιλικόνης κατά 1/3 με τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Στο κέντρο από κάθε θήκη προσθέτουμε τη λίγη πραλίνα.
- Συμπληρώνουμε με λιωμένη κουβερτούρα μέχρι να γεμίσει όλη η θήκη.
- Με μια σπάτουλα, καθαρίζουμε/ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα και είναι έτοιμα!!!
Αφήστε μια απάντηση