750 γρ. σοκολάτα γάλακτος
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
600 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. ταχίνι
Για την επικάλυψη:
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σουσάμι
70 ml νερό
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Eκτέλεση
- Πρώτα καραμελώνουμε το σουσάμι ως εξής: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να καβουρδιστεί το σουσάμι και να καραμελώσει. Στη συνέχεια, το απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια στρωμένη με σιλπατ ή σε έναν πλαστικό δίσκο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια τη σοκολάτα (αν θέλουμε την τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη) και τη ρίχνουμε σε λεκάνη μαζί με το ταχίνι.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα, τη βράζουμε και τη ρίχνουμε σιγά-σιγά στη λεκάνη με τις σοκολάτες και το ταχίνι, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες και να διαλυθεί το ταχίνι.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε ρηχό ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει – χωρίς όμως να παγώσει.
- Παίρνουμε με το χέρι ή το κουτάλι μικρές ποσότητες και πλάθουμε μπαλάκια.
- Κυλάμε ένα-ένα τα τρουφάκια στο καραμελωμένο σουσάμι μέχρι να τυλιχθούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για να σφίξουν.
http://www.minervahorio.gr/el/recipe/sokolatenia-troufakia-tachini-ke-karamelomeno-sousami/
Αφήστε μια απάντηση