Τέλειες Φλωρεντίνες καλυμμένες με σοκολάτα, από το sintayes.gr!
Οι τέλειες Φλωρεντίνες με αποξηραμένα φρούτα, αμύγδαλα φιλέ, καλυμμένες με στρώση σοκολάτας. Μια συνταγή (βασική ιδέα από εδώ) εύκολη στη παρασκευή της, για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, σε όλες τις περιστάσεις.
Μερίδες: 32 μικρά κομματάκια
Χρόνος: 25 λ + 35 λ ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής
- 375 γρ. ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα
- 130 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 200 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 150 γρ. βούτυρο, ψιλοκομμένο + επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταψιού
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 300 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 18×28 εκ. και βάθος 3 εκ. Στρώνετε τη βάση και τα τοιχώματά του με 2 χαρτιά ψησίματος (σταυρωτά), φροντίζοντας να εξέχουν 2 εκ.πάνω από τα τοιχώματα για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αποξηραμένα φρούτα, τα φιλέ αμυγδάλου, τα κερασάκια γλασέ και το αλεύρι και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά.
- Σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο και το μέλι και τα ανακατεύετε για 3-4 λ ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 8-10 λ ή μέχρι να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα μελιού.
- Μόλις κρυώσει το μείγμα μελιού το ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα αποξηραμένων φρούτων προσθέτετε και τα χτυπημένα αυγά και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρετε το έτοιμο μείγμα στο ταψί, το στρώνετε ομοιόμορφα και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το γλυκό σας μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Απλώνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το, κρύο πλέον, γλυκό σας και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
https://www.sintayes.gr/syntages/telies-florentines-kalimmenes-sokolata/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Φλωρεντίνες με κράνμπερυ και σοκολάτα, από το ionsweets.gr!
Εύκολες φλωρεντίνες, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Σοκολατένιες φλωρεντίνες με κράκερ, από τον Άκη και το akispetretzikis.com!φ
Φλωρεντίνες χωρίς ζάχαρη, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Φλωρεντίνες με επικάλυψη σοκολάτας, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Φλωρεντίνες καταϊφιού με σοκολάτα από τον Dim και το Chefoulis.gr
Αφήστε μια απάντηση