Εύκολες φλωρεντίνες, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αγαπάτε τις φλωρεντίνες αλλά αποφεύγετε να τις φτιάχνετε λόγω της απαιτητικής παρασκευής. Αυτή η παραλλαγή δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου!

ΚΟΜΜΑΤΙΑ: 45-50

ΥΛΙΚΑ

  • 4 ασπράδια από μεγάλα αβγά (τα ζυγίζουμε και παίρνουμε ακριβώς 140 γρ.)
  • 380 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 100 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού ή διάφορα φρουί γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 300 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις φλωρεντίνες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο φίλε, τα κόντιτα και τα ασπράδια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και καλύπτουμε τρεις τέσσερις λαμαρίνες με λαδόκολλα. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα (περίπου 20 γρ. η κάθε μία) και τις αποθέτουμε σε σειρές στις λαμαρίνες, πιέζοντάς τες ελαφρώς με τη ράχη του κουταλιού, ώστε να απλώσουν και να γίνουν επίπεδοι δίσκοι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε αέρα, μπορούμε να ψήσουμε πολλές λαμαρίνες ταυτόχρονα.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/glyka-ap-olo-to-kosmo/efkoles-florentines/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *